Tenisz: „Fucsovics élete formájában van” – bók a US Open címvédőjétől

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.05.11. 15:47
null
Dominic Thiem szerint Fucsovics kemény ellenfél lesz Rómában is (Fotó: AFP)
Elismerően beszélt első római ellenfeléről, Fucsovics Mártonról Dominic Thiem, a férfi tenisz-világranglista negyedik helyezettje – írta a Magyar Távirati Iroda.

 

 

Az osztrák játékos erőnyerő volt a nyitókörben, és csak szerdán kezdi meg szereplését a Foro Italicóban, a 32 között – számolt be az MTI.

„Márton nagyon kellemetlen ellenfél. Az ATP-sorozatban és juniorként is játszottam már ellene, szerintem élete formájában van. Szenzációsan kezdte az évet” – méltatta a US Open címvédője a magyar Davis-kupa-válogatott vezérét, aki az első körben a szerencsés vesztesként főtáblára kerülő japán Nisioka Josihitót verte könnyedén.

Az MTI által idézett 27 éves Thiem elmondta, múlt heti, madridi elődöntős búcsúja után különösen sokat edzett.

„Az elmúlt években problémáim adódtak a Madrid-Róma váltással, mert ott magasabban vagyunk a tengerszint felett, más a salak és a körülmények is – fejtette ki a bécsújhelyi játékos, aki az előző két alkalommal már a nyitókörben kiesett az olasz fővárosban. – Most minden idegszálammal a holnapi meccsre koncentrálok, amely nem ígérkezik könnyűnek.”

A világranglistán 44. Fucsovics háromszor találkozott már Thiemmel, és eddig szettet sem nyert a négyszeres Grand Slam-döntős ellen – tekintett vissza az MTI.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik