Tenisz: Fucsovics bravúros fordítással a legjobb 32 között Dubaiban

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.15. 20:35
null
Fucsovics Márton óriási fordítást mutatott be (Fotó: AFP, archív)
Fucsovics Márton 6:2, 4:1-ről fordított, és döntő játszmában búcsúztatta Vasek Pospisilt a dubai kemény pályás férfi tenisztorna 1. fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 32 közé az ATP 500-as tornán.

 

A világranglistán 21 hellyel Fucsovics mögött álló kanadai magabiztosan kezdett és 2:1-es vezetésnél brékelni is tudta magyar ellenfelét. Míg Pospisil két ásszal is jelentkezett, Fucsovics játékában sem adogatóként, sem fogadóként nem volt benne a váratlan. 5:2-nél hiába adogatott a szettben maradásért, a kanadai ismét brékelte, ezzel 34 perc alatt véget is ért az első játszma (2:6).

A második szettet így megint a 30 esztendős Pospisil kezdhette, aki hozta is a játékot, majd 2:1-es vezetésnél – mintegy kopírozva az előző játszmát – brékelte Fucsovicsot. Ezzel elúszni látszott a mérkőzés, ám 4:1-nél a magyar teniszezőnek három bréklabdája is akadt, utóbbit már nyerőre tudta váltani, s ez fordulópontnak bizonyult a játszmában. Fucsovics 5:5 után – a lehető legjobbkor – újra elvette Pospisil adogatását, ezzel előnybe került, majd a következő gémet semmire nyerve döntő szettre mentette a mérkőzést (2:6, 7:5).

A 3. játszmában 4:4-ig senki sem hibázta el az adogatójátékát – 2:2-nél kellett Fucsovicsnak két bréklabdát is hárítania –, majd egy maratoni hosszúságúra nyúlógém végén épp ő volt az, aki fogadóként megtörte ezt a sorozatot és előnybe került, 5:4. A meccsért szerválva az utolsó játékot ismét hiba nélkül hozta le Fucsovics, aki az első mérkőzéslabdáját be is ütötte, 2 óra és 13 perc alatt kicsikarva a továbbjutást (2:6, 7:5, 6:4).

„Próbáltam koncentrálni, mindig csak a következő labdamenetre, hogy megnyerjem. Kerestem a ritmust, próbáltam jobban szerválni, a lehető legtöbb labdát a pályára tenni. Nem ma játszottam a legjobb teniszemet, picikét fáradt vagyok, de nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernem. Két napot pihentem, most egészségesnek érzem magam, de már három hete úton vagyok, picit érzem, hogy elfáradtam. Szeretnék minél frissebb lenni holnap, ez lesz a legfontosabb. Most viszont azt remélem, hogy jól fogok tudni aludni” – értékelt a mérkőzés után a pálya szélén álló Fucsovics Márton.

A magyar teniszezőre a 6. kiemelt, az első fordulóból játék nélkül továbbjutó Pablo Carreno-Busta vár majd a legjobb tizenhat közé jutásért folyó csatában.

ATP 500-AS TORNA, DUBAI (kemény pálya, 1 897 805 dollár)
1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)

Fucsovics Márton–Vasek Pospisil (kanadai) 2:6, 7:5, 6:4
KORÁBBAN
Gasquet (francia)–Cecchinato (olasz) 6:4, 6:2
Struff (német)–Kukuskin (kazah) 6:3, 6:2
Davidovich (spanyol)–Albot (moldovai) 6:4, 6:4
Zapata (spanyol)–Millman (ausztrál) 6:4, 6:4
Bedene (szlovén)–Bhambri (indiai) 3:6, 6:1, 6:4
Harris (dél-afrikai)–O'Connell (ausztrál) 6:7 (5–7), 6:4, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik