Fucsovics Márton a legjobb négy között búcsúzott Andriában (Fotó: AFP)

 

A fedett, kemény pályás tornán első kiemeltként induló magyar teniszező az elődöntőig tartó menetelése során két játszmában legyőzte a francia Arthur Fils-t, majd háromban a brit Ryan Penistont és az olasz Stefano Travagliát.

A viadalon szettveszteség nélkül a legjobb négyig menetelő Kukuskin jött szembe szombat este, a kazahhal szemben Fucsovics eddigi mindhárom felnőttmérkőzését elvesztette, legutóbb négy évvel ezelőtt Bécsben szettelőnyből két rövidítésben nyert ellene Kukuskin.

Ezúttal Fucsovics nem tudott játszmát nyerni, bár az első szettben 1:5-ről felzárkózott 4:5-re, Kukuskin az ötödik játszmalabdáját értékesítette. A második játszmában is hamar hátrányba került Fucsovics, de 1:3-ról egyenlített. Azonban utána megint elveszítette az adogatását, és abból már nem tudott felállni, Kukuskin a második játszmát is 6:4-re nyerte meg, és a döntőben ő játszhat a svájci Leandro Riedivel.

Fucsovics egy hete Pozsonyban megnyert egy hasonló kategóriájú Challenger-versenyt, a magyar szövetség beszámolója szerint mostani teljesítményével további 11 helyet javít az ATP-rangsorban és a 87. helyen zárja majd az évet.