Tenisz: fotózkodás egy olimpiai bajnokkal, életre szóló élmények

LUTER MÁRKLUTER MÁRK
Vágólapra másolva!
2022.12.02. 22:46
null
A gyerekek életre szóló élményt szereztek a GS Tenisz Club jótékonysági napján
A tavalyi évben megnyitott fővárosi GS Tenisz Club megrendezte az első Jótékonysági napját, amelynek keretein belül a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjainak egy felejthetetlen napban volt részük, hiszen hazánk kiváló sportolóival találkozhattak, valamint egy olimpiai aranyérmet is a nyakukba akaszthattak.

A mintegy négy órás program során a fiatalok kipróbálhatták magukat kosárlabdában is, mégpedig a győriek irányítójával,Baffy Fannival.

Az egyéni sportágak kedvelői is megtalálhatták számításukat, hiszen találkozhattak a múlt és a jelen teniszezőivel, így ütögethettekBardóczky Kornéllal,Sávolt AttilávalésValkusz Mátévalis.

A programsorozat csúcspontjaként néhány percig csend uralkodott a kellemesen fűtött, fedett sátorban, hiszen a GS Tenisz Club és a S-System képviselői átadták a budapesti intézmény számára szükséges felszereléseket, valamint 1 millió forinttal járultak hozzá a mozgássérült gyerekek fejlődéséhez. A sportágak megjelent képviselői újabb meglepetésekkel oldották a hangulatot, végül a gyerekek idejekorán hozzájutottak a mikulás-ajándékaikhoz.

A gyerekek megfoghatták az olimpiai bajnok birkózó, Lőrincz Tamás aranyérmét
A gyerekek megfoghatták az olimpiai bajnok birkózó, Lőrincz Tamás aranyérmét

A legjobban várt vendég kétségkívül az olimpiai bajnok kötöttfogású birkózó,Lőrincz Tamásvolt. A gyerekek magukhoz vehették az ötkarikás aranyérmét, illetve közös képeket is készíthettek a sportág egyik legnagyobb hazai klasszisával.

„Voltam egy jópár ehhez hasonló rendezvényen az olimpia óta, de amikor fiatalokról és mozgássérült gyerekekről van szó, mindig nagyon szívesen jövök. Hihetetlen életerő és akarás van bennük, engem is feltöltenek és szó sincs arról, hogy azt éreznénk, sajnálatot váltanak ki belőlünk. Megnézték az érmet, nagyon aranyosan gratuláltak és kérdezgettek. Úgy gondolom, hogy a jövőre nézve mindenképpen lehet meríteni a belőlük áradó életakarásból és pozitív erőből.”

A meglepetések sora azonban nem ért véget, hiszen a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós – aki ugyan nem tudott részt venni az eseményen – ingyenjegyeket adományozott a jövő évi olimpiai kvalifikációs budapesti világbajnokságra a XIV. kerületi diákoknak, akik külön stadionlátogatásban is részesülhetnek a csepeli létesítményben.

Ismerkedés a tenisszel
Ismerkedés a tenisszel

A szervezők a sportprogramokon kívül arcfestéssel és lufihajtogatással is kedveskedtek a kicsiknek, akik az előre megkészített szendvicsekkel, illetve rostos üdítőkkel éhségüket és szomjúságukat is csillapíthatták.

Mindeközben az udvaron is zajlottak az események. Kovács Bálint a H-Moto Team versenyzője és a Korda Racing sem érkezett üres kézzel, hiszen laptopokkal és sportszerekkel támogatták az intézményt, továbbá a magyar rali csapat révén a lelkes gyerekek beülhettek a négyszeres túraautó-világbajnok Yvan Müller korábbi autójába, valamint felpattanhattak a 20 esztendős pilóta motorjára is.

A sportklub és az intézmény együttműködése minden bizonnyal tovább folytatódik, hiszen a mozgáskorlátozottakkal foglalkozó intézmény tanulóinak ezentúl is lesz majd lehetősége a teniszezésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik