Tenisz: Federer meccslabdáról kikapott, de jól érezte magát

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 21:34
null
Roger Federer a dohai verseny szerdai versenynapján (Fotó: AFP)
A második helyen kiemelt Roger Federer három szettben kikapott a grúz Nikoloz Baszilasvilitől a dohai kemény pályás férfi tenisztorna csütörtöki negyeddöntőjében – írja az MTI. Ugyanitt kiesett az első helyen kiemelt osztrák Dominic Thiem is, aki három szettben maradt alul az ötödikként rangsorolt spanyol Roberto Bautistával szemben.

 

A 20-szoros Grand Slam-torna-győztes, 39 éves Roger Federernek a szerdai nyolcaddöntő volt az első tétmérkőzése azóta, hogy 2020. január 30-án elveszítette az ausztrál nemzetközi bajnokság elődöntőjét. Tavaly két térdműtéten esett át, majd úgy döntött, hogy a februári Australian Opent még kihagyja, és Katarban tér vissza, ahol három tornagyőzelmével ő tartja a rekordot.

Federer szerdán három szettben legyőzte a brit Daniel Evanst, majd csütörtökön előbb megnyerte az első játszmát a világranglista 42. helyén álló Baszilasvili ellen, azután a másodikat meglepően simán elveszítette. A harmadikban ellenfele adogatásánál, 5:4-nél meccslabdája volt, végül azonban Baszilasvili fordítani tudott, és 1 óra 52 perc után győzelmet ünnepelhetett.

Mindkét teniszező 12 ászt szervált a találkozón.

„Örülök, hogy háromszettes meccset tudtam játszani éljátékosok ellen, ez fontos előrelépés számomra” – mondta a meccs után Federer, hozzátéve: ő maga is érzi, hogy még nincs százszázalékos állapotban, azt a füves pályás szezonra szeretné elérni.

„Ez egy lépcsőfok volt, és boldog vagyok, hogy ma is jól éreztem magamat a pályán” – vélekedett.

A svájci világklasszis szerint nagyon fontos, hogy megfelelően állítsák össze a programját a közeljövőre, hiszen egyáltalán nem mindegy, mekkora terhelést kap a térde. Mint mondta, pénteken dönti el, részt vesz-e a vasárnap kezdődő dubai tornán.

ATP 250-ES TORNA, DOHA (890 920 dollár, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ (Ágrajz szerint)

Bautista (spanyol, 5.)–Thiem (osztrák, 1.) 7:6 (7–3), 2:6, 6:4
Rubljov (orosz, 3.)–Fucsovics (magyar) – Fucsovics visszalépett
Fritz (amerikai)–Shapovalov (kanadai, 4.) 5:7, 6:3, 7:5
Baszilasvili (grúz)–Federer (svájci, 2.) 3:6, 6:1, 7:5
Az elődöntőben: Rubljov–Bautista, Baszilasvili–Fritz

 

MARSEILLE. Az első helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev és a másodikként rangsorolt görög Sztefanosz Cicipasz is bejutott a negyeddöntőbe a marseille-i kemény pályás férfi tenisztornán. A csütörtöki nyolcaddöntőben Medvegyev a fehérorosz Jegor Geraszimov ellen nyert két szettben, Cicipasz pedig a francia Lucas Pouille-t győzte le ugyancsak két játszmában.

ATP 250-ES TORNA
OPEN 13 PROVENCE, MARSEILLE (610 315 euró, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ

Medvegyev (orosz, 1.)–Geraszimov (fehérorosz) 6:2, 6:4
Cicipasz (görög, 2.)–Pouille (francia) 6:2, 6:3
Rinderknech (francia)–Davidovich Fokina (spanyol, 7.) 3:6, 6:1, 6:2
Herbert (francia)–Norrie (brit) 6:3, 6:4

 

SANTIAGO. A hetedik helyen kiemelt argentin Federico Coria két szettben kikapott a perui Juan Pablo Varillastól a salakpályás chilei torna csütörtöki nyolcaddöntőjében.

ATP 250-ES TORNA, SANTIAGO (569 010 dollár, salak)
NYOLCADDÖNTŐ
Varillas (perui)–Coria (argentin, 7.) 6:4, 7:6 (7–2)
Galan Riveros (kolumbiai)-Andújar (spanyol, 3.) 6:1, 7:6 (9–7)
Carballes Baena (spanyol)–J. M. Cerundolo (argentin) 6:2, 6:0

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik