Tenisz: előkerültek Vesznyina ellopott olimpiai érmei

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.09.26. 10:56
null
Vesznyina Tokióban vegyes párosban lett ezüstérmes (Fotó: AFP)
Előkerültek azok az olimpiai érmek, amelyeket ismeretlen tettesek Jelena Vesznyina orosz teniszező Moszkva környéki házából loptak el két héttel ezelőtt.

A párosban olimpiai bajnok Vesznyina arany- és ezüstérmét a tolvajok a település egyik hatósági épületénél hagyták, csokoládé és egy bocsánatkérő levél társaságában. Az orosz sajtó beszámolója szerint a tettesek, akik a sportoló nagy rajongóinak vallják magukat, nem tudták, hogy kit fosztottak meg értékeitől.

A 35 éves Vesznyina korábban azt mondta, hogy ismeretlenek akkor törtek be hozzájuk, amikor a férjével vacsorázni voltak. Ötkarikás érmei mellett ékszereket is magukkal vittek a feltört széfből. A tolvajok dolgát megkönnyítette, hogy a házaspár elfelejtette távolléte idejére bekapcsolni a riasztót.

Az orosz teniszező a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári játékokon női párosban szerzett olimpiai bajnoki címet, idén Tokióban pedig a második helyen végzett vegyes párosban. A duóknál korábban világelső is volt, és négy Grand Slam-tornán diadalmaskodott. Profi pályafutását 2002-ben kezdte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik