Tenisz: elhalasztották Federer bázeli búcsúját

Vágólapra másolva!
2022.10.11. 14:13
null
Elhalasztották Roger Federer svájci búcsúját (Fotó: AFP)
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem köszön el a közönségtől a bázeli torna keretében Roger Federer, a svájciak szeptemberben visszavonult teniszsztárja – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A szervezők kedden közölték, hogy a 41 éves klasszis hazai búcsúünnepségére nem az október 24-én kezdődő versenyen kerül sor.

„Az otthoni búcsúmnak kiemelt jelentősége lesz, és túl közel esik a londoni Laver-kupához” – utalt arra a 20-szoros Grand Slam-bajnok, hogy a meghívásos csapatversenyen köszönt el hivatalosan a rajongóitól szeptember 24-én.

Federer tízszer nyerte meg szülővárosának a tornáját a St. Jakobshalléban, ahol ő az eddigi utolsó bajnok, mivel 2019 óta a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg a versenyt.

A világsztár 1998 óta 103 tornán diadalmaskodott, a Grand Slamek közül az Australian Openen hatszor, a Roland Garroson egyszer, Wimbledonban nyolcszor, míg a US Openen ötször nyert. Párosban a 2008-as pekingi olimpián aranyérmet nyert, négy évvel később Londonban egyesben ezüstérmes lett. A világranglistát összesen 310 héten át vezette, egy alkalommal 237 héten át megszakítás nélkül, és ötször zárt évet a rangsor élén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik