Az ausztrál nyílt bajnokságot 1987 óta mindig januárban tartották (Fotó: AFP)

„Nagyon bízom benne, hogy a jövő év elején lesz Australian Open. A pontos időzítés, illetve a pontos intézkedések, amelyeket bevezetünk, még nem eldöntöttek” – nyilatkozta Daniel Andrews, Victoria állam első embere.

A kormányfő szerdán azt mondta, bízik a januári rendezésben, ugyanakkor nem ad garanciát a lebonyolításra. A legfrissebb hírek szerint három napon belül megszületik a végleges döntés.

A tervek alapján a külföldi játékosok és edzők már december közepén megérkeznének az országba, így lenne idejük letölteni a kötelező 14 napos karantént a január 18-i kezdés előtt. Ha ugyanis csak januárban lépnek be Ausztráliába, akkor nem vehetnek részt a felvezető versenyeken, köztük az ATP-kupán.

Az Ausztrál Teniszszövetség (TA) nemrég bejelentette, hogy az Australian Open előtt a felvezető tornákat is mind Melbourne-ben és annak környékén rendezi meg, hogy a világjárvány közepette minimalizálja a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt.

Az ausztrál nyílt bajnokságot 1987 óta mindig januárban tartották.

A TA szóvivője szombaton tagadta, hogy szóba került volna a halasztás lehetősége, és úgy reagált, a Herald Sun cikke „tiszta spekuláció”.

„A hét elején elmondtuk, hogyan folytatjuk a szoros együttműködést az állam kormányával, és a lehető leghamarabb közzétesszük a friss információkat. Ehhez képest semmi változás nem történt” – mondta.