Tenisz: egyelőre bizonytalan Federer részvétele az Australian Openen

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.12.14. 09:05
null
Federer nem bánná, ha később kezdődne az Australian Open (Fotó: AFP)
Roger Federer azt mondta, az idei két térdműtéte után a vártnál hosszabb időt vesz igénybe a felépülése, s egyelőre bizonytalan, hogy ott lehet-e a jövő év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

 

A svájciak 39 éves, volt világelső játékosa nem játszott tétmérkőzést azóta, hogy januárban kikapott Novak Djokovicstól az Australian Open (AO) elődöntőjében. A 20-szoros GS-győztes sztár októberben még úgy nyilatkozott, hogy fájdalommentesen tréningezik, és Melbourne-ben tervezi a visszatérését.

„Még most sem vagyok százszázalékos állapotban. Lehet, hogy kevés lesz az idő az Australian Openig – idézte a svájci média Federert, aki vasárnap este egy díjátadón beszélt. – A második térdműtét nagyon visszavetett, de az utóbbi hat hónapban sokat javultam. Meglátjuk, mit hoz a következő két hónap.”

Az év első GS-tornájának időpontja hivatalosan még mindig január 18–31., de a hírek szerint nagy valószínűséggel elhalasztják február 8–21-re, hogy jobban be tudják tartani, illetve tartatni a koronavírus-protokollt.

A hatszoros AO-győztes svájci teniszező ezzel kapcsolatban megjegyezte: lehet, hogy a háromhetes csúszás sem lesz elég neki.

„Versenyfutás ez az idővel. Kíváncsian várom, hogy tényleg február 8-án kezdődik-e. Ha igen, az természetesen nekem kedvezőbb lenne” – árulta el Federer.

A vasárnap esti gálán az elmúlt 70 év legjobb svájci sportolóit is kitüntették, a férfiaknál Federert, a nőknél pedig az egykori alpesi sízőt, Vreni Schneidert választották meg a voksolók.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik