Tenisz: Djokovics szenvedett, Nadal ki is esett Rómában

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.09.19. 23:50
null
Novak Djokovics a vártnál nehezebben, de győzött Dominik Köpferrel szemben (Fotó: AFP)
A világelső Novak Djokovics a vártnál nehezebben, három játszmában nyerte meg szombati negyeddöntős mérkőzését a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében. A csaknem hét hónapos kihagyás után Rómában visszatérő spanyol Rafael Nadal viszont nemcsak szenvedett, ki is esett a negyeddöntőben.

 

Az olasz fővárosban négyszeres bajnok szerb sztár kifejezetten szoros küzdelmet vívott a világranglistán 97. helyen álló német Dominik Köpferrel, aki azonban a harmadik szettre kissé elfáradt, így végül nem tudott meglepetést okozni. Az összecsapásnak volt olyan szakasza, amikor Djokovics – akit két hete a US Openről kizártak – mérgében összetörte ütőjét.

Az ezúttal 2. helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal rekordot jelentő módon kilencszer diadalmaskodott már az olasz fővárosban, alighanem ezért is döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány miatti, közel hét hónapos kihagyását követően Rómában tér vissza (a topjátékosok többségével ellentétben a szeptemberi, amerikai versenyeket kihagyta).

Az első két meccsét a papírformának megfelelően, játszmaveszteség nélkül meg is nyerte, a negyeddöntőben viszont két szettben kikapott a 8. helyen kiemelt argentin Diego Schwartzmantól.

Nadal az első szettben korán brékhátrányba került, ami után el is engedte azt a játszmát, viszont a következőben is Schwartzmannak sikerült először elvennie ellenfele adogatójátékát. Igaz, az argentin 4:3-as vezetésénél a spanyol még vissza tudott brékelni. Ellenben 5:5-nél megint az argentin jutott bréklabdákhoz, és ki is használta az esélyt, onnan pedig már nem hibázott a saját adogatásában, 6:2, 7:5-re megnyerte a meccset.

A nőknél is négy közé jutott a torna első helyen kiemelt játékosa, a román Simona Halep, ráadásul alig több mint egy játszmát kellett pályán töltenie, mert a második elején kazah riválisa, Julija Putyinceva hátsérülés miatt feladta a meccset.

A US Open egy héttel ezelőtti fináléjában vesztes Viktorija Azarenka a szombati negyeddöntőben búcsúzott. A fehérorosz játékos felett a korábbi Roland Garros-győztes spanyol Garbine Muguruza diadalmaskodott három játszmában.

ATP 1000-ES TORNA, RÓMA
NEGYEDDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Köpfer (német) 6:3, 4:6, 6:3
Ruud (norvég)–Berrettini (olasz, 4.) 4:6, 6:3, 7:6 (7–5)
Shapovalov (kanadai, 12.)–Dimitrov (bolgár, 15.) 6:2, 3:6, 6:2
Schwartzman (argentin, 8.)–Nadal (spanyol, 2.) 6:2, 7:5

WTA-TORNA, RÓMA
NEGYEDDÖNTŐ
Halep (román, 1.)–Putyinceva (kazah) 6:2, 2:0-nál Putyinceva feladta
Muguruza (spanyol, 9.)–Azarenka (fehérorosz) 3:6, 6:3, 6:4
Vondrosouvá (cseh)–Szvitolina (ukrán, 4.) 6:3, 6:0
Ka. Plísková (cseh, 2.)–Mertens (belga, 11.) 6:3, 3:6, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik