Tenisz: Djokovics–Rubljov döntőt rendeznek Belgrádban

Vágólapra másolva!
2022.04.23. 19:10
null
Djokovics bejutott a döntőbe hazai közönség előtt (Fotó: Getty Images)
A világelső Novak Djokovics jutott elsőként döntőbe az 534 ezer euró (200 millió forint) összdíjazású belgrádi salakpályás férfi tenisztornán, majd Andrej Rubljov követte.

 

Djokovics szombaton a torna első elődöntőjében játszmahátrányból múlta felül a harmadikként kiemelt orosz Karen Hacsanovot. Az összecsapás első gémjében a szerb saját adogatójátékát veszítette el, amelyből aztán ellenfele a kiegyenlített folytatás lezárásaként szettelőnyhöz jutott.

A második és harmadik játszma viszont már egyoldalú küzdelmet hozott, amelyben Djokovics két-két alkalommal brékelt, miközben saját szervagémjeit kivétel nélkül hozta.

Rubljov szombaton a torna második elődöntőjében két játszmában bizonyult jobbnak a hatodikként kiemelt olasz Fabio Fognininál. A váratlanul sima találkozó 1 óra 3 percig tartott.

A döntős ellenfelek másodszor találkoznak egymással, tavaly a szerb magabiztosan kerekedett az idén már két trófeát begyűjtő orosz fölé.

ATP-TORNA, BELGRÁD (534 ezer euró, salak)
ELŐDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–Hacsanov (orosz, 3.) 4:6, 6:1, 6:2
Rubljov (orosz, 2.)–Fognini (olasz, 6.) 6:2, 6:2

 

A harmadikként kiemelt fehérorosz Arina Szabalenka jutott elsőként döntőbe a 611 ezer euró (229,7 millió forint) összdíjazású stuttgarti salakpályás női tenisztornán.

Szabalenka szombaton a viadal délutáni elődöntőjében két játszmában kerekedett a második helyen rangsorolt spanyol Paula Badosa fölé, aki címvédőként indult a tornán.

A mérkőzésen a fehérorosz játékos 3–2-re nyerte a brékcsatát, és az 1 óra 41 perces összecsapást elvett szervagémmel zárta le, fogadóként akkor nullára hozta a játékot.

Ellenfele Swiatek lesz, aki három szettben gyűrte le Szamszonovát.

WTA-TORNA, STUTTGART (611 000 euró, salak)
ELŐDÖNTŐ
Szabalenka (fehérorosz, 3.)–Badosa (spanyol, 2.) 7:6 (7–5), 6:4
Swiatek (lengyel, 1.)–Szamszonova (orosz 6:7 (4–7), 6:4, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik