Tenisz: Djokovics két játszmában legyőzte Rubljovot

Vágólapra másolva!
2022.11.16. 16:10
null
Djokovics ismét győzött (Fotó: AFP)
A férfi teniszezők Torinóban zajló idényzáró ATP-világbajnokságán a korábbi világelső Novak Djokovics két játszmában legyőzte az első fordulóban szintén győzelemmel kezdő Andrej Rubljovot, ezzel őrzi hibátlan mérlegét a csoportjában.

 

A 21-szeres Grand Slam-győztes szerb kiválóság – aki rekordbeállítást jelentő hatodik vb-címére hajt – simán, mindössze 67 perc alatt kerekedett orosz riválisa fölé. Az első játszma viszonylag szorosabban alakult, mindketten nagyon stabil adogatójátékkal rukkoltak elő, az első 11 játékban nemhogy bréklabdáig, de 40 egálig is csak egyszer jutott el a fogadó fél. A játszma utolsó játékában viszont Rubljov adogatása megbicsaklott, Djokovics pedig első brék- és játszmalabdáját kihasználva 40 perc alatt hozta a szettet.

A második játszmára viszont Rubljov összezuhant, és csak egy alkalommal tudta hozni a saját szervagémjét, míg Djokovics kétszer is megbrékelte – érdekesség, hogy a szerb kétszer annyi pontot szerzett: harmincat az orosz tizenötjével szemben, ez mégis elegendő volt a játszma 6:1-es megnyeréséhez, amivel így a mérkőzést is behúzta a volt világelső.

Djokovics második meccsét is megnyerte idén Torinóban, míg Rubljov egy-egy sikerrel és vereséggel áll.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, TORINO
PIROS-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Novak Djokovics (szerb, 7.)–Andrej Rubljov (orosz, 6.) 6:4, 6:1
KÉSŐBB
21.00:
Sztefanosz Cicipasz (görög, 2.)–Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik