Tenisz: Djokovics a 90. diadalát aratta Asztanában

Vágólapra másolva!
2022.10.09. 15:54
null
Novak Djokovics már a 128. döntőjében vett részt (Fotó: AFP)
Novak Djokovics nyerte meg az Asztanában rendezett kemény pályás férfi tenisztornát.

A negyedik helyen kiemelt Novak Djokovics úgy verte meg a vasárnapi döntőben a harmadikként rangsorolt görög Sztefanosz Cicipaszt, hogy riválisa még csak bréklehetőséghez sem jutott a kétjátszmás, 76 percig tartó mérkőzés során.

A szerb játékos 128. fináléjában 90. diadalát aratta, míg Cicipasz kilenc siker mellett 13. alkalommal kapott ki.

ATP 500-AS TORNA, ASZTANA (1.9 millió dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 4.)–Cicipasz (görög, 3.) 6:3, 6:4

Az ötödik kiemelt belga Elise Mertens bizonyult a legjobbnak a 251 ezer dollár (108 millió forint) összdíjazású monasztiri kemény pályás női tenisztornán, miután a viadal vasárnapi döntőjében magabiztos teljesítménnyel kerekedett a harmadikként rangsorolt francia Alize Cornet fölé.

A belga játékos ötször vette el a találkozón riválisa adogatójátékát, miközben sajátjait kivétel nélkül megnyerte, és a második szettben egyetlen gémet sem engedélyezett ellenfelének. A mérkőzés 1 óra 21 percig tartott.

Idén egyesben mindkét játékos először volt döntős WTA-tornán. Karrierjük során Mertens 11-szer jutott fináléba, és ott hetedszer nyert, Cornet 15. alkalommal játszott döntőben, ezeken kilencedszer veszített.

WTA 250-ES TORNA, MONASZTIR (251 ezer dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ
Mertens (belga, 5.)–Cornet (francia, 3.) 6:2, 6:0

A világelső lengyel Iga Swiatek óriási csatában alulmaradt a cseh Barbora Krejcíkovával szemben a 758 ezer euró (320 millió forint) összdíjazású ostravai kemény pályás női tenisztorna vasárnapi döntőjében.

Az első játszmát Swiatek, a másodikat rövidítésben Krejcíková nyerte. A cseh játékos a döntő szettben 4:3-as előnyét követően elvette riválisa szervagémjét, majd a sajátjánál a hatodik meccslabdát kihasználva nyert. Az összecsapás 3 óra 16 percig tartott.

Swiatek 11-szer játszott döntőt WTA-tornán, azokon másodszor kapott ki, Krejcikova hetedik fináléja közül a negyediket nyerte meg.

WTA-TORNA (758 ezer dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ

Krejcíková (cseh)–Swiatek (lengyel, 1.) 5:7, 7:6 (7–4), 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik