Tenisz: Csalódtam Kikiben, de mással is tudok nyerni – Babos

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.22. 16:15
null
Babos Tímea csalódott korábbi párostársában, de ettől még barátnők maradnak (Fotó: Getty Images, archív)
Nem indult jól a 2021-es esztendő Babos Tímea számára: előbb az edzőjét, majd állandó párospartnerét vesztette el, aztán még a koronavírust is elkapta – emeli ki a molcsapat.hu, amely interjút készített a teniszezőnővel. Babos kiemelte, a történtek ellenére pozitívan és nagy győzni akarással néz a salakszezon elé. Ezekről a charlestoni karantént és a hazatérést követően beszélt a párosvilágbajnok.

 

A mögöttünk hagyott évet mindenki átkozta, de egyelőre 2021 sem alakul valami jól Babos számára – írja a molcsapat.hu. Előbb jött az Australian Openen Kristina Mladenovic visszalépése, majd állandó párostársa után edzőjét, Thomas Drouet-t is elveszítette a soproni klasszis, akit a salakszezon legelején még a koronavírus is utolért.

„A január-február kiválóan sikerült, szóval nem indult rosszul az év. Jól játszottam, jöttek az eredmények is, és úgy tűnt, minden rendben. Csakhogy aztán újra előbukkantak azok a dolgok, amik egyszer már komoly gondokat okoztak köztem és Thomas között. Amikor újrakezdtük a közös munkát, azt gondoltam, ezeket már tudjuk kezelni, de sajnos tévedtem.”

„Nem vagyok gép, és bevallom, eléggé megviselt a szakítás Thomasszal. Sajnos olyan vagyok, hogy mindent csak teljes erőből szeretek csinálni, és ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretném, azt mindig kudarcnak élem meg. Pedig a magánéletem rendben van, és a játék is jól ment, mégis megviselt a dolog” – tette hozzá Babos.

Az edzőkérdésnél is fontosabb a Mol-csapat klasszisa számára a páros, márpedig állandó párja, Kristina Mladenovic teljesen váratlanul, alig néhány nappal az Australian Open kezdete előtt közölte Timivel, hogy az egyesre kíván koncentrálni, ezért visszalép a versenytől, ahol címvédőként állhattak volna rajthoz.

„Nincs ezen mit szépíteni, cserben hagyott – mondta a molcsapat.hu-n a magyar teniszezőnő – Könnyebben megértettem volna az álláspontját, ha úgy kommunikál velem, ahogy barátok között szokás, ám ez sajnos nem így történt. Játékosként tudom, hogy mit és miért tesz, ez egy profi sportág, és az embernek joga van meghozni ezeket a döntéseket. Természetesen szurkolok neki, hogy valóra váltsa az álmait, de barátként azért csalódott is vagyok, mert ezt másképp is lehetett volna intézni.”

„Nincs szó arról, hogy megutáltuk volna egymást. Nyilván volt már jobb is a kapcsolatunk, de annak mindenképpen örülök, hogy barátként tudtunk kijönni ebből a helyzetből. Az idő sok mindenre választ ad.”

Babos azóta az orosz Veronyika Kugyermetovával játszik, és az első tapasztalatai abszolút kedvezőek.

„Kedvelem Verót, nagyon kedves, intelligens lány, és pont olyan céltudatos, amilyen én vagyok. De nem azért játszom vele, mert aranyos lány, hanem azért, mert kiváló teniszező. Bár nem áll rosszul a páros ranglistán sem, ő azért elsősorban egyéni játékos, sokat kell még tanulnia a párosról, de akar fejlődni, és ez nagyon fontos. Hogy mennyire egészíti ki a játékunk egymást, azt egyelőre nehéz megmondani, majd ha több torna lesz mögöttünk, meglátjuk.”

A magyar teniszezőnő azt is elárulta, koronavírusos megbetegedéséből kilábalva a római teniszversenyen tér vissza a pályára, ahogy párosban is elindul az orosz lánnyal az oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik