Tenisz: bravúros magyar győzelem a Teniszakadémián

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.07.15. 17:14
null
Udvardy Panna értékes győzelmet aratott (Fotó: Nemzeti Sport)
Udvardy Panna bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe a budapesti Római Teniszakadémián zajló salakpályás női tornán.

 

A világranglista 204. helyezettje csütörtökön az Asbóth József Stadion harmadik mérkőzésén a hatodik kiemelt Aljakszandra Szasznoviccsal (86.) csapott össze. A fehérorosz játékos az első körben Babos Tímeán jutott túl úgy, hogy a magyarok legjobbja csípősérülés miatt a második szettben feladta a mérkőzést.

A nyolcaddöntőben egy ideig úgy tűnt, hogy gyorsan kijön a két játékos közötti 118 helyes különbség, Szasznovics ugyanis két brékkel 4:1-re elhúzott. A kaposvári teniszező azonban nem szeppent meg, és bátor játékkal 5:5-nél utolérte riválisát. A szettet lezáró rövidítésben 4–4 után már csak Udvardy nyert pontot, így egy óra alatt játszmaelőnybe került.

A folytatásban a 22 éves magyar rögtön brékelt, és 3:1-re meglépett, majd fantasztikus ütésekkel – nem egyszer az erőteljesen játszó fehéroroszt is legyorsítva – tartotta a különbséget. A minszki teniszező 4:2-nél elvesztette a fonalat és egy méteres „outtal” az adogatását is, így a hazai közönségkedvenc a meccsért adogathatott. Udvardy gond nélkül kiszerválta az 1 óra 42 perces meccset, majd nyilatkozatában elsőként a debütálásokról beszélt.

„Ez az első WTA-főtáblám és az első meccsem a centerpályán, úgyhogy nagyon izgultam az elején. Amikor az ellenfelem 5:3-ra vezetett, próbáltam minden pontra fókuszálni, és a közönség is sokat segített. Holnap is küzdeni fogok ezerrel a negyeddöntőben” – utalt arra, hogy pénteken az ukrán Anhelina Kalinyina (95.) vár rá.

Eddig csak egyszer, az 1996-os első Hungarian GP-n fordult elő, hogy két magyar szerepelt a nyolc között, 25 évvel ezelőtt Temesvári Andrea csapott össze Kuti Kis Ritával a Római-parton a negyeddöntőben.

A centerpálya záró meccsén Bondár Anna és Gálfi Dalma találkozik Stollár Fannyval és a román Mihaela Buzarnescuval a párosok negyeddöntőjében.

WTA 250-ES TORNA, BUDAPEST (235 000 dollár, salak)
NYOLCADDÖNTŐ

Udvardy Panna–Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz, 6.) 7:6 (7–4), 6:2
Korábban:
Gálfi Dalma–Anna Karolina Schmiedlova (szlovák) 6:2, 7:5
Kalinyina (ukrán)–Pera (amerikai, 3.) 7:5, 6:3
Danielle Collins (amerikai, 2.)–Jani Réka 7:5, 6:0

Később: páros, negyeddöntő:
Bondár Anna, Gálfi Dalma–Stollár Fanny, Mihaela Buzarnescu (magyar, román) 17.00 körül

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik