Tenisz: Bondár Anna negyeddöntős Rabatban

R. B., MTIR. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.05.18. 14:48
null
Bondár Anna negyeddöntős Rabatban (Fotó: AFP)
Bondár Anna könnyed győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe szerdán a rabati, 251 ezer dollár (90 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán. Gálfi Dalma búcsúzott a nyolcaddöntőben.

A legelőkelőbben jegyzett magyar női játékos (Bondár Anna 67. a világranglistán) kedden 2 óra 47 perc alatt gyűrte le az olasz Cristiana Ferrandót (261.), de másnap a fáradtság legkisebb jelét sem mutatta.

A háló túloldalán ezúttal Kristína Kucová (87.) állt, első találkozójuk első szettjében a szeghalmi játékos egyetlen bréklabdát sem engedélyezett ellenfelének, miközben kétszer is elvette a szlovák lány adogatását.

A második játszmában a 31 éves rivális 2:1-nél bukta el a szerváját, a 24 esztendős Bondár pedig innen már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 1 óra 24 percig tartott.

Bondár a nyolc között a második kiemelt ausztrál Ajla Tomljanoviccsal (44.) találkozik.

A világranglistán 98. Gálfi Dalma szerdán a hetedik kiemelt holland Arantxa Russzal (76.) találkozott, akitől négy évvel ezelőtt kikapott eddigi egyetlen összecsapásukon. Második meccsük első szettje négy brékkel indult és három brékkel zárult, a gyenge adogatójátékokból pedig a balkezes rivális jött ki jobban.

A folytatásban a 31 éves Rus 3:0-ra elhúzott, és noha a balatonfüredi játékos – aki tavaly júliusban Budapesten nyerte meg élete első WTA-főtáblás meccsét – ledolgozta brékhátrányát, 2:3-nál ismét elvesztette a szerváját. Hamarosan már 2:5 állt az eredményjelzőn, és a 23 éves magyar számára innen már nem volt visszaút. A találkozó 1 óra 29 percig tartott.

WTA 250-ES TORNA, RABAT (251 000 dollár, salak)
NYOLCADDÖNTŐ
Bondár Anna (5.)–Kristína Kucová (szlovák) 6:3, 6:3
Arantxa Rus (holland, 7.)–Gálfi Dalma 6:4, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik