Tenisz: Bondár Anna győzött Miamiban az első fordulóban

Vágólapra másolva!
2022.03.22. 18:57
null
Bondár Anna (Fotó: Getty Images)
Bondár Anna karrierje során először jutott második fordulóba WTA 1000-es tornán, Miamiban. A világranglista 76. magyar teniszezőnő 7:5-re nyerte az első szettet a francia Caroline Garcia ellen, aki lábfejsérülés miatt ezután feladta a tornát.

 

Erősen kezdte első fordulós mérkőzését Bondár Anna a miami WTA 1000-es tornán, azonban a világranglista 67. Caroline Garciát sem kellett félteni, így szoros mérkőzésnek ígérkezett a találkozó. Mindkét oldalon voltak szép megoldások éppúgy, mint hibák, előbb Bondár tudta elvenni ellenfele adogatását, majd Garcia visszabrékelte. A francián azonban érezhető volt, hogy komoly fájdalmakkal játszik, ápolást is kért lábfeje miatt, amelyre erősebb kötést tett csapata. Ez később meg kellett ismételni, mert a tapasz és a fásli elcsúszott, majd miután a magyar ismét brékelőnyhöz jutott, és 7:5-re megnyerte az első játszmát, fel is adta a mérkőzést.

„Nem így szerettem volna nyerni, a legjobbakat kívánom Caroline-nak, remélem, minél hamarabb meggyógyul. Örülök annak, ahogyan ma a szeles körülmények ellenére játszani tudtam, nagyon várom a következő mérkőzést – mondta a meccs után a legmagasabban rangsorolt magyar női teniszező, aki az elmúlt két szezonban körülbelül 200 helyet javított a világranglistán. – A tavalyi év második felében volt pár győzelmem, jól mentek a WTA-mérkőzések is, megjött az önbizalmam, és elhittem, hogy itt a helyem.”

A következő fordulóban Bondár Anna ellenfele a világranglista 11. kiemelt amerikai Danielle Collins lesz.

WTA-TORNA, MIAMI (8.3 millió dollár, kemény pálya)
A 64 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Bondár Anna–Caroline Garcia (francia) 7:5-nél Garcia feladta
Később, selejtező, 2. forduló
17.30: Gálfi Dalma (15.)–Christina McHale (amerikai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik