Tenisz: Bardóczky Kornél Lázár Jánost támogatja a tisztújító közgyűlésen

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2020.07.26. 11:35
null
Bardóczky Kornél Lázár Jánost támogatja a tisztújító közgyűlésen (Fotó: MTSZ hivatalos Facebook-oldala)
A Nemzeti Sportnak küldött közleményében a korábbi Davis-kupa-válogatott teniszező elárulta, ha Lázár János megkapja az elnöki felhatalmazást, ő a szövetség szakmai munkájában fog aktív szerepet vállalni.

 

Férfiválogatottunk korábbi játékosa, Bardóczky Kornél június elején nyilatkozott a Nemzeti Sportnak abból az apropóból, hogy ő a Magyar Teniszszövetség tisztújító közgyűlése előtt az első elnökjelölt. Mivel már akkor is pletykáltak Lázár János országgyűlési képviselő jelentkezéséről, rákérdeztünk a lehetséges opciókra, amire Bardóczky így felelt: „sportoló vagyok, szeretem a versenyt, tehát ha arról van szó, a fair play szellemében szívesen megmérkőzöm Lázár Jánossal – akit tehetséges és tapasztalt politikusnak tartok –, vagy más jelölttel, de a párbeszédtől sem zárkózom el, ha erre van igény. Nekem a magyar tenisz a legfontosabb: ha Lázár János vagy más tud segíteni, hogy jobb legyen, számíthat rám.”

A Nemzeti Sportban vasárnap megjelenő exkluzív Lázár-interjúban a politikus azt mondta, Bardóczkynak is tett együttműködési ajánlatot, és abban bízik, hogy tudja támogatni a programját, sőt, azt szeretné, ha a magyar tenisz fejlesztésében és a szakma irányításában döntő befolyása lenne.

Nos, a szálak vasárnapra összeértek, ugyanis Bardóczky Kornél egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben Lázár János támogatásáról biztosította az érdeklődőket.

„Szeretném megköszönni a Tiszta tenisz, a Vidéki tenisz és a Teniszezők a teniszért mozgalmak képviselőinek, hogy a május 30-án megtartott közös megbeszélésen bennem látták azt a személyt, akit a Magyar Teniszszövetség tisztújító közgyűlésén elnökjelöltként kandidálnak – áll a dokumentumban, amely úgy folytatódik: a Lázár Jánossal történt egyeztetések során már az első találkozóknál látszott, hogy elképzeléseik sok esetben megegyeznek. – Mindketten egy nyugodt, békés, a munkára erősen épülő jövőképet fogalmaztunk meg az MTSZ, valamint a magyar teniszélet minden szegmensében, amiben a szakmaiság mindenek felett áll. Így szűk két hónap után az a konszenzus született meg, hogy egyesítjük erőinket és közösen fogunk dolgozni a magyar tenisz megújulása érdekében. Ez azt jelenti, amennyiben Lázár János a hétfői közgyűlésen megkapja az elnöki felhatalmazást, abban az esetben én az MTSZ szakmai munkájában fogok aktív szerepet vállalni.”

A koronavírus-járvány miatt július 27-re halasztott tisztújító közgyűlésre a tisztségekre pályázóknak jelentkezésüket legkésőbb 2020. július 26-án 14 óráig kell megküldeniük a Jelölő bizottságnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik