Tenisz: Balázs Attila jó sorsolást kapott a bogotái challengertornán

Vágólapra másolva!
2010.04.05. 17:28
A lehető legkedvezőbb ellenfél jutott Balázs Attilának a kolumbiai fővárosban zajló legmagasabb kategóriás tenisz challengertornán: a francia Jonathan Dasnieres de Veigy, aki a legfrissebb, ma kiadott világranglistán a leghátrébb áll azon négy játékos közül, akit kaphatott volna Bogotában a legjobb magyar – a francia jelenleg a 221. az ATP-rangsorban.

Balázs pedig a 269., ami karriercsúcs, ez eddig a legmagasabb pozíció, amelyet elért. Sőt már biztos, hogy a jövő héten még előrébb lép, azáltal, hogy „felkvalizta" magát a főtáblára ezen a versenyen, mert már ezért is jár neki 5 ATP-pont. Dasnieres de Veigy megverése pedig újabb tizet kóstál, amivel a jelenlegi rangsorban a 248. lenne...

Visszatérve még egy mondat erejéig a francia riválisra: Balázs bátyja, György már tesztelte a tudását 2007 augusztusában egy itthoni future-tornán, amelynek az elődöntőjében találkoztak, és nagy csatában, 6:1, 5:7, 7:6-ra keretedett felül Attila mostani vetélytársa. A fiatal magyar egyébként egyesben nyolcas győzelmi sorozatban van!

És párosban is elindul a bogotái tornán a rutinos amerikai Kevin Kim oldalán, aki volt már 63. is az egyéni világranglistán, és akivel utolsóként fértek fel a főtáblára, hogy ott már hétfőn pályára szólítsák őket. Egyesben viszont várhatóan csak kedden kezd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik