Tenisz: Babos Tímea párosban elődöntős Dubaiban

Cs. M. , K. Zs., MTICs. M. , K. Zs., MTI
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 16:18
null
Babos Tímea és orosz párja bejutottak az elődöntőbe (Fotó: Getty Images)
Babos Tímea és Veronyika Kugyermetova bejutott az elődöntőbe a kemény pályás dubai női tenisztorna páros versenyében, miután csütörtökön legyőzték két szettben Barbora Krejcíková és Katerina Siniaková párosát.

 

Az első szettben 3:3 után zsinórban három játékot nyert meg a magyar teniszező és orosz társa, így 6:3-ra behúzták a játszmát.

A másodikban sokkal jobban kezdtek a csehek, és már 4:1-re is vezettek – háromszor nyerték meg saját adogatásukat, egyszer vették el ellenfelükét –, ezután azonban felpörögtek Babosék. A következő három játékot megnyerték, majd 5:5 után hozták a csehek adogatását és a sajátjukat is, így két szettben, 6:3, 7:5-tel bejutottak az elődöntőbe.

Egyéniben a kiemelt játékosok közül csak a spanyol Garbine Muguruza és a belga Elise Mertens jutott be az elődöntőbe. A csütörtöki negyeddöntőben a kilencedik helyen kiemelt Muguruza a harmadikként rangsorolt fehérorosz Arina Szabalenkát győzte le három szettben, a tizedik kiemelt Mertens pedig az amerikai Jessica Pegula ellen nyert, ugyancsak három játszmában. A spanyol és a belga játékos egymás ellen lép pályára a pénteki elődöntőben.

WTA-TORNA, DUBAI (kemény pálya, 1 835 490 dollár összdíjazás)
PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ

Babos Tímea, Veronyika Kugyermetova (magyar, orosz, 5.)–Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková (cseh) 6:3, 7:5

EGYÉNI, NEGYEDDÖNTŐ
Muguruza (spanyol, 9.)–Szabalenka (fehérorosz, 3.) 3:6, 6:3, 6:2
Mertens (belga, 10.)–Pegula (amerikai) 5:7, 7:5, 6:0
Krejcíková (cseh)–Potapova (orosz) 6:0, 6:2
Teichmann (svájci)–Gauff (amerikai) 6:3, 6:3
Az elődöntőben: Krejcíková–Teichmann, Mertens–Muguruza

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik