Tenisz: Babos Tímea megnyerte a tajvani WTA-tornát!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.04. 07:35
null
Babos Tímea kezdeti bizonytalansága után uralta a tajvani WTA-torna döntőjét (Fotó: Twitter/WTA)
Babos Tímea két játszmában legyőzte az ukrán Katerina Kozlovát a tajvani WTA-torna döntőjében, és ezzel megszerezte harmadik egyéni WTA-tornagyőzelmét.

A párosban Australian Open-győztes Babos az első adogatását elveszítette a mérkőzésen, de azonnal visszabrékelt. 2:2-nél ismét elvesztette adogatását, de 2:4-ről is sikerült felállnia.

4:4 után már ő irányított, 6:5-nél, a legjobbkor, első szettlabdáját értékesítve brékelt ismét.

A második játszmát már valósággal uralta a 4. helyen kiemelt magyar, az első WTA-döntőjében szereplő Kozlova csak egy játékban jutott el két nyert pontig. Babos az első meccslabdáját beütve 6:1-re megnyerte a játszmát, és újra WTA-tornagyőztes lett.

Babos a 2012-es monterreyi és a 2017-es budapesti tornagyőzelme után nyert ismét egyesben WTA-viadalt. (2015-ben ugyancsak Tajvanon nyert WTA Challengertornát is.)

„Ez az ötödik évem az edzőmmel, megnyertük az első Grand Slam-tornánkat, és remélem, még sok ilyen sikerünk lesz” – mondta a végső győzelemért 43 ezer dollárt (10.5 millió forintot) kapó Babos az eredményhirdetésen Thomas Drouet-ról, miután megköszönte a szponzoroknak, a rendezőknek és a szurkolóknak, amit meg kellett köszönni, illetve kölcsönösen gratuláltak egymásnak Kozlovával.

Babos győzelme egyben azt jelenti, hogy – honlapja szerint – a 35. helyre ugrik a hétfői világranglistán.

Babos most pihenhet kicsit, Juhász Gábor szövetségi kapitány ugyanis jelezte, lemondott Babos Fed-kupában való szerepeltetéséről, a csapat ugyanis vasárnap utazik Tallinnba.

WTA-TORNA, TAJPEJ (226 ezer dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Babos (magyar, 4.)–Kozlova (ukrán) 7:5, 6:1

A MECCSLABDA

 



 

WTA-TORNA, SZENTPÉTERVÁR (733 900 euró, kemény pálya)
DÖNTŐ

Kvitová (cseh)–Mladenovic (francia, 4.) 6:1, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik