Babos Tímea és Kristina Mladenovic együtt Dubaiban térhet vissza a sikerek útjára (Fotó: AFP)

 

Már Dubaiból posztol a közösségi médiában Babos Tímea, akit édesanyja kísért el az újabb megméretésre: jövő héten olyan 100 000 dollár összdíjazású ITF-challengertornán lép pályára az Arab Emírségek nagyvárosában, amelyen a szervezők a pénzdíjon felül a játékosok szállását és ellátását is állják.

Az első fotót csütörtökön, indulás előtt töltötte fel a népszerű képmegosztó platformra a párosban négyszeres Grand Slam-győztes magyar, s azt írta, különleges lesz ez a túra – a hozzászólásokból pedig látszik, néhány szemfüles rajongó sejti, mire célozhatott. Ugyanis a 29 éves játékos első kiemeltként szerepel a torna párosmezőnyének előzetes nevezési listáján – nem mással, mint Kristina Mladenoviccsal az oldalán. Mind a négy majortorna-győzelmét a francia lánnyal szerezte Babos, ám 2021 elején a szerb-bosnyák származású játékos úgy döntött, inkább az egyesre koncentrál.

Legeredményesebb női teniszezőnk hatalmasat csalódott párostársában, mert az utolsó pillanatban lépett vissza az Australian Open párosküzdelmeitől, cserben hagyva őt közvetlenül a verseny előtt, s már nem is talált senkit, akivel elindulhatott volna. Ám úgy tűnik, a profilváltás nem váltotta be Mladenovic reményeit, hiszen a legjobb százon kívül van a világranglistán, míg a párosok mezőnyében továbbra is kiemelkedő teljesítményt nyújt: az idén győzött Melbourne-ben vegyes párosban a horvát Ivan Dodiggal, női párosban pedig a Roland Garros-trófeát emelhette magasba a francia közönség legnagyobb örömére honfitársával, Caroline Garciával, így most a 18. helyen jegyzik a vonatkozó ranglistán.

Babos Tímea sokkal nehezebben talált magára a szakítás, majd a sérülésből adódó hosszabb kihagyása után, s miután azok a pontjai is kiestek, amelyeket 2019-ből őrzött a koronavírus miatt befagyasztott ranglista miatt, jelentősen hátrébb csúszott a korábbi világelső. Év végére azonban már visszaküzdötte magát a top százba, így könnyebben talál jó partnert is, s a jelek szerint úgy döntöttek Kristina Mladenoviccsal, hogy újabb esélyt adnak egymásnak.