Babos (balra) és Mladenovic két év játszott együtt újra (Fotó: AFP)

 

Babos Tímea a 2021-es Australian Openre készülve szembesült vele, hogy többé-kevésbé állandónak tekinthető társa, Kristina Mladenovic röviddel a torna kezdete előtt közölte, inkább az egyénire szeretne koncentrálni, ezért kihagyja a párost, s azóta nem játszott egymás oldalán a két kiválóság.

Egészen mostanáig: ahogy azt néhány napja már jeleztük, Babos és a szerb-bosnyák származású francia közösen neveztek a dubai torna páros versenyébe, ahol rögtön meg is kapták a legjobbnak járó első kiemelt státuszát.

Az első fordulóban szerdán Babosék egy orosz duóval találkoztak, és az első játszmát 31 perc alatt 6:2-re  megnyerték, a másodikat viszont 6:1-re elvesztették, így szűk egy óra játék után jöhetett a döntő rövidítés. Ebben aztán már nem engedett sok teret ellenfelének a magyar, francia páros és végül összesen 69 perc játék után lezárva a mérkőzést bejutott a negyeddöntőbe.

Babos egyébként nem sokkal korábban egyesben is érdekelt volt, az első kiemelt orosz Dijana Snajder ellen 2 óra 18 perc alatt döntő játszmában vereséget szenvedett.

ITF-TORNA, DUBAI (100 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES

Snajder (orosz, 1.)–Babos 6:1, 5:7, 6:4
NŐI PÁROS
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Rejngold, Tyimofejeva (oroszok) 6:2, 1:6, 10–5