Tenisz: Babos Csaba lehet a női válogatott új kapitánya

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2020.11.12. 18:17
null
Babos Csaba lehet a női válogatott új szövetségi kapitánya (Fotó: Tumbász Hédi)
December 1-jén születhet döntés arról, hogy Juhász Gábor helyett Babos Tímea édesapja vezeti a nemzeti együttest a jövő évre halasztott budapesti Fed-kupa-fináléban.

Csütörtök délután kerültek ki a Magyar Teniszszövetség hivatalos honlapjára a legutóbbi elnökségi ülésen született határozatok, amelyek közül talán a legérdekesebb, hogy az elnökség Sávolt Attila személyi javaslatokat tartalmazó előterjesztése tekintetében végleges döntést nem hozott, azonban a határozat keretében felhatalmazta a sportigazgatót, illetőleg Markovits László alelnököt, hogy a javasolt személyekkel kezdeményezzen egyeztetést.

A férfiválogatott szövetségi kapitányi pozíciójában Sávolt nem változtatna, Köves Gábor irányíthatja az együttest a jövő évre halasztott madridi Davis-kupa-fináléban – ez Köves eddigi munkája, csapaton belüli megítélése alapján egyáltalán nem meglepetés, legfeljebb abból a szempontból, hogy Sávolt és ő a honi teniszbotrány során finoman fogalmazva sem ápoltak jó viszont egymással, Fucsovics Márton felkészítése kapcsán többször is éles konfliktusba keveredtek.

A Billie Jean King-kupára keresztelt Fed-kupa Budapestre tervezett szuperdöntőjében viszont könnyen előfordulhat, hogy nem az eddigi szövetségi kapitány, Juhász Gábor vezeti a női válogatottat. Juhász korábban a kapitányi munka mellett sportigazgatóként is dolgozott a szövetségnél, Richter Attila távozása után vette át a főtitkári pozíciót, amire a szervezetnél nemrég pályázatot írtak ki, tehát lehet, hogy Juhász edzőként és főtitkárként is távozik a szövetségtől. Bár a szakembert néhányan kritizálják, mert tagja volt az előző vezetőségnek, szakmai múltja, tapasztalata és tudása kiemelkedő, így nagy kár lenne, ha „csak” teniszklub-tulajdonosként folytatná.

Tény, Juhász lehetséges utóda is nagyszerű tréner, Babos Csaba, legeredményesebb teniszezőnk, Tímea édesapja és nevelőedzője, akinek a sportágért tett erőfeszítései, munkamorálja megkérdőjelezhetetlen. Azért csak lehetséges utódról beszélhetünk, mert a tárgyalások még nem kezdődtek el, információink szerint a következő, decemberi 1-jére tervezett elnökségi ülésen dönthetnek az ügyben.

A másik érdekesség, hogy Lázár János elnök tárgyalásokat kezdeményez Ion Tiriac román üzletemberrel jogtulajdon megvásárlásáról – Tiriac egyébként a „gazdája” a budapesti ATP-versenynek, a bérleti szerződés az idén járt le, az utolsó esemény a világjárvány miatt elmaradt.

Úgy tudjuk, szó sincs előrehaladott egyeztetésekről, ez még legfeljebb első lépésnek tekinthető. Az biztos, hogy a jelenlegi MTSZ-elnökség korábban arról döntött, hogy a jövőben nem kíván bérelni ATP- vagy WTA-tornát, nemzetközi versenyt csak akkor szervezne, ha megfelelő áron és versenyhétre tud jogot vásárolni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik