Tenisz: Babos bejutott a selejtező második körébe Miamiban

Vágólapra másolva!
2021.03.23. 01:27
null
Háromszettes győzelemnek örülhetett Babos Tímea (Fotó: AFP)
A Miamiban zajló 3.2 millió dollár összdíjazású kemény pályás női tenisztorna selejtezőjének első fordulójában a világranglista 108. helyén álló, a selejtező 12. kiemeltje, Babos Tímea három szettben legyőzte az 157. helyen rangsorolt amerikai Caroline Dolehide-t és bejutott a második fordulóba, ahol az olasz Elisabetta Cocciaretto (113.) lesz az ellenfele a főtábláért.

Nem állíthatjuk, hogy a meccset nem kezdte jól a legjobb magyar női játékos, a 27 éves Babos Tímea ugyanis rögtön az első játszmában három bréklabdához jutott a nála öt évvel fiatalabb amerikaival szemben, ugyanakkor azt bátran kijelenthetjük, hogy sokáig ennél több sikerélmény nem érte a magyar lányt az első szettben. Nem elég, hogy nem tudta kihasználni a három fogadóelőnyét, saját első adogatójátékát sem hozta. Igaz, Dolehide 3:1-es vezetésénél még ledolgozta a hátrányát, ám azonnal ismét elvesztette a szervagémjét, ráadásul semmire. A folytatás sem alakult jobban, mert ugyan 5:2-es hátrányban három játszmalabdát hárított, majd brékelte ellenfelét, ezt követően viszont megint nem működött az adogatójátéka, így négy hárított szettlabda után az ötödikkel szemben már tehetetlen volt és 57 perc alatt 6:4-re elvesztette a játszmát.

A második az elsőhöz hasonlóan kezdődött, megint Babos jutott fogadóelőnyhöz, de ezúttal az első bréklabdáját érvényre is juttatta és előnybe került. A folytatásban is a magyar lány adogatójátéka jelentősen feljavult, és csak ő került fogadóelőnybe a játszma során. A hetedik játékban 4:2-es vezetésénél ismét elvette Dolehide adogatását, majd magabiztosan kiszerválta a szettet, és egy ásszal lezárva a játszmát, 41 perc alatt 6:2-re nyerve egyenlített.

Ahogy az első két játszma, úgy a döntő szett első játéka sem múlhatott el Babos fogadóelőnye nélkül, és a soproni teniszező harmadik bréklabdáját már ki is használta. A továbbiakban is sikerült Babosnak a második játszmát másolnia, hiszen adogatójátékait rendre hozva őrizte előnyét. Sőt, a másolás olyan jól ment Babosnak, hogy ezúttal is a hetedik játékban 4:2-es vezetésnél növelte előnyét egy újabb bréklabda kihasználásával, így bő két óra játékot követően a továbbjutásért adogathatott. Ahogy szűk 40 perccel korábban, ezúttal sem remegett meg a keze, s a nyolcadik játékban megint remekül szerválva ismét semmire nyerve az adogatását, ezt a szettet is 6:2-re vitte, azaz 133 perc alatt bejutott a selejtező következő fordulójába.

A második fordulós mérkőzést kedden várhatóan kora este vívja Babos a világranglista 113. helyén álló 20 éves olasz, Elisabetta Cocciaretto ellen, a tét már a főtáblára jutás.

WTA 1000-ES TORNA, MIAMI (3 260 190 dollár, kemény pálya)
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

Babos Tímea (magyar, 12.)–Caroline Dolehide (amerikai) 4:6, 6:2, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik