Tenisz: Abu-Dzabiban tér vissza a világelső Alcaraz

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.17. 15:05
null
Alcaraz világelsőként kezdi a 2023-as idényt (Fotó: AFP)
Carlos Alcaraz a december végi Abu-Dzabiban esedékes meghívásos tornán lép legközelebb pályára, majd némi spanyolországi kitérővel Ausztrália felé veszi az irányt az Australian Openre való felkészülés céljából.

 

Carlos Alcaraz szerdán átvette az év végi világelsőségért járó trófeát Torinóban, az ATP-világbajnokságon, amelyen hasfalsérülés miatt nem vehet részt. A Marca információi alapján jól halad a US Open győztesének felépülése, s miután a legújabb orvosi vizsgálatok megerősítették állapotának javulását, november 28-án elkezdi a felkészülését a 2023-as évadra edzője, Juan Carlos Ferrero akadémiáján, Alicantéban.

Alcaraz az év végén megrendezésre kerülő Abu-Dzabi Mubadala meghívásos tornán fog visszatérni a pályára. Mivel első kiemelt lesz, ezért automatikusan az elődöntőből kezdi majd meg a tornát, ahol rajta kívül még Sztefanosz Cicipasz, Casper Ruud, Andrej Rubljov, Frances Tiafoe és Cameron Norrie állnak rajthoz.

Ezt követően néhány napra hazatér Spanyolországba, aztán Ausztráliába repül, ahol pályára lép majd a United-kupán és a Kooyong Classic elnevezésű bemutató tornán Ausztráliában, mielőtt megkezdené szereplését az Australian Openen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik