Tenisz: a svéd játékos a bírói széken verte ripityára ütőjét – videó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 14:04
null
Mikael Ymer szétverte ütőjét a bírói széken, amely miatt azonnal leléptették (Fotó: Getty Images)
Nem értett egyet a játékvezető döntésével a lyoni tenisztorna férfi egyesének nyolcaddöntőjében Mikael Ymer. A világranglista 53. helyén álló svéd teniszező olyan hevesen reklamált a székbírónál a francia Arthur Fils elleni meccs első szettjének hajrájában, hogy ütőjét a bírói széken törte ripityára. Ezért a játékvezető figyelmeztetés helyett azonnal leléptette őt.

Mikael Ymer 5:5-nél, 30:30-as állásnál ütötte ki a pályáról a labdát, de szerinte Fils ritörnje kívül volt. A svéd hiába reklamált hevesen a játékvezetőnél, nem tudta meggyőzni őt, hiába kérlelte, hogy nézze meg a labda nyomát a pályán.

Nem sokkal később Fils el is vette Ymer adogatását, s ez – illetve a korábbi pont – annyira feldühítette a svédet, hogy ütőjét a bírói széken törte össze, amely miatt figyelmeztetés helyett egyből leléptették, így a mérkőzést megállapított eredménnyel nyerte meg Fils, aki a negyeddöntőben a kanadai Félix Auger-Aliassime-mal találkozik.



Egyébként a lyoni tornán Fucsovics Márton csúnyán beszólt ellenfelének, Sébastien Báeznek, de később elnézést kért szavaiért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik