Tenisz: a Davis-kupa döntőjét sem rendezik meg 2020-ban

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.06.26. 15:36
null
A magyar csapat márciusban harcolta ki a Davis-kupa-döntőben való részvételt (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) pénteki döntése értelmében elmarad a Davis-kupa novemberi, madridi döntője, amelybe a magyar válogatott is bejutott.

Az ITF a magyar szervezőbizottsággal közösen korábban már bejelentette, hogy a Budapestre tervezett FED-kupa-döntő is elmarad 2020-ban, helyette 2021 áprilisában, ugyanazon 12 csapattal és ugyanolyan csoportbeosztással rendezik majd meg.

Hasonlóan járnak el a 2020 novemberére tervezett Davis-kupa-döntővel is: az ITF a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztotta a madridi viadalt. A magyar csapat így csak 2021-ben mutatkozhat be az újjászervezett sorozat végjátékában.

A Fucsovics Márton vezette magyarok március elején 3:2-re legyőzték a belgákat a debreceni selejtezőben, ezzel jutottak be a döntőbe.

A tavaly megreformált Davis-kupa új „időszámításának” második fináléjára november 23. és 29. között került volna sor a madridi Caja Magica komplexumban. A résztvevők közül 12 válogatott – köztük a magyar – a selejtezőből érkezett, hozzájuk csatlakozott a tavaly elődöntős Kanada, Nagy-Britannia, Oroszország és Spanyolország, valamint a szabadkártyás Szerbia és Franciaország.

A CSOPORTOK
A-csoport: Spanyolország, Oroszország, Ecuador
B-csoport: Kanada, Üzbegisztán, Svédország
C-csoport: Franciaország, Nagy-Britannia, Csehország
D-csoport: Horvátország, Ausztrália, MAGYARORSZÁG
E-csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia
F-csoport: Szerbia, Németország, Ausztria

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik