Tenisz: a Babos, Stollár páros nyerte a magyar negyeddöntőt

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 15:14
Babos Tímea és Stollár Fanny nyerte meg a magyar párosok negyeddöntőjét Bondár Anna és Udvardy Panna ellen a budapesti női tenisztornán.
Stollár Fanny és Babos Tímea (balról az első és második) készülhet az elődöntőre (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Stollár Fanny és Babos Tímea (balról az első és második) készülhet az elődöntőre (Fotó: Török Attila) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A Római Teniszakadémián zajló verseny csütörtöki napján csak egy hazai érdekeltségű találkozóra került sor, méghozzá az 1-es pályán. A párosok negyeddöntőjében éppen két magyar duó csapott össze, a válfajban négyszeres Grand Slam-győztes és háromszoros világbajnok Babos a Budapesten címvédő – tavaly a román Mihaela Buzarnescuval győztes – Stollárral, míg Bondár az egyesben szintén top 100-as Udvardyval az oldalán lépett pályára.

Az első szettben Bondárék kétszer, Babosék csak egyszer vesztették el az adogatásukat, így utóbbi kettős került előnybe. A folytatás a riválisok fölényét hozta, akik kétszer is brékeltek, miközben egyszer sem bukták el a szervájukat, így jöhetett a harmadik játszmát helyettesítő, tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés. Ebben 4–4-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd Babosék sorozatban öt pontot nyertek, és kihasználták a második meccslabdájukat. Az összecsapás 1 óra 24 percig tartott.

Stollár Fanny (Fotó: Török Attila)
Stollár Fanny (Fotó: Török Attila)

„A tegnapi meccsünk azért volt nehéz, mert a második kiemelttel játszottunk, a mai pedig, mert egy másik magyar páros volt az ellenfél – nyilatkozta Babos. Azt hiszem, először fordult elő, hogy egy teljesen magyar duó ellen párosoztam. Mi uraltuk a 6:1 ellenére is a meccset. Játszottam már 20 ezres arénákban, de ennek a kicsi Grandstandnek is megvolt a hangulata.”

Stollár felidézte, hogy tavaly Buzarnescuval többször is találkoztak magyar ellenféllel.

„Azt hiszem, kétszer is magyarokat vertünk meg akkor. Sosem könnyű ez, de a tie-breakben ma nagyon jól játszottunk Timivel” – fejtette ki.

Pénteken is szerepel hazai teniszező a Római-parton, ugyanis a kilencedik kiemelt Bondár a negyeddöntőben a másodikként rangsorolt, idén Roland Garros-elődöntős olasz Martina Trevisannal találkozik.

WTA 250-ES TORNA, BUDAPEST (251 750 dollár, salak)
PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ

Babos Tímea, Stollár Fanny–Bondár Anna, Udvardy Panna 6:4, 1:6, 10–5 – döntő rövidítés

WTA-250-ES TORNA, BUDAPEST (251 750 dollár, salak)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Putyinceva (kazah, 3.)–Pigossi (brazil) 4:6, 6:1, 6:2
Krunics (szerb)–Csang (kínai, 6.) 6:1, 6:0
Vang (kínai)–Bogdan (román) 7:6 (7–2), 7:6 (12–10)
Cocciaretto (olasz)–Siniaková (cseh) 7:5, 4:6, 7:5
A negyeddöntő párosítása:
Bondár Anna (9.)–Martina Trevisan (olasz, 2.), Krunics–Vang, Putyinceva–Curenko (ukrán), Pera (amerikai)–Cocciaretto

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik