Tenisz: 80 év után Milánóba költözhet a római tenisztorna

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.10.14. 18:06
Nyolcvan év után új helyszínre költözhet a római tenisztorna, az olasz szövetség elnöke szerint Milánó ideális otthona lenne a versenynek.

„Őrültség itt hagyni a Foro Italicót, de az elmúlt évtizedben 375 százalékkal nőtt a jegyeladás, és egyszerűen nem férünk már el – jelentette ki szerdán Angelo Binaghi. – Másfelől észre kell venni, hogy az olasz tenisz központja Milánó.”Angelo Binaghi. – Másfelől észre kell venni, hogy az olasz tenisz központja Milánó.”

Az 1935 óta a belvárosi, szoborparkkal díszített teniszcentrumban zajló salakos torna – amely az utolsó nagy erőpróba a Roland Garros előtt – több nehézséggel küszködik: már nem elég a főstadion 10 500 férőhelye, emellett a parkolás és a tömegközlekedés is állandó problémát jelent.

Róma pályázott a 2024-es olimpia megrendezésére – akárcsak Budapest –, és sikeres kandidálás esetén a Foro Italico atlétikai versenyeknek, valamint vízi sportoknak adna otthont.

Idén májusban a római verseny előtt a férfiak részéről Roger Federer, a nőkéről pedig Marija Sarapova is a költözés ellen foglalt állást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik