Marozsán Fábiánnak nagy céljai vannak a jövőben (Fotó: Szabó Miklós)

 
A Davis-kupa-siker kapcsán nemcsak magáról, hanem társairól is beszélt Marozsán. 

„Számunkra egyéni teniszezőként nem csak a top száz a lényeg. Itt vagyunk Marcin kívül hárman, négyen, egy új generáció, akik próbálnak felzárkózni mellé, vagy túlszárnyalni őt, ami persze nem lesz egyszerű. Van előttünk egy példa, amit szeretnénk követni, jó úton vagyunk. Az, hogy én is top százas vagyok, az hatalmas dolog, de ott van Piros Zsombor is a száz körül és Valkusz Máté sincs messze tőle. Lehet a jövőben akár négy top százas játékosunk is, ami egy hatalmas dolog lenne. Úgy gondolom, ha ez összejön, akkor lesz esélyünk bejutni a nyolcas világdöntőbe is a Davis-kupában…”

Később személyes céljairól, valamint a Carlos Alcaraz elleni idei győzelméről, s annak hatásairól is beszélt. 

„Személyes célom mindenképpen az, hogy hosszú távon bennmaradjak a százban, de természetesen ott szeretnék lenni mind a négy következő Grand Slam-tornán. A jövőben aztán szeretnék még többet, szerintem később a top ötven is reális lehet. Ha az összejön, akkor nevezhetem majd magamat igazán ATP-játékosnak.”

„Ezt (az Alcaraz elleni győzelmet) már soha senki nem fogja tőlem elvenni, erről még sokáig beszélnek, ebből még sokáig tudok erőt meríteni, de szeretnék még nagy eredményeket elérni, hogy más sikereimről is beszéljenek!”

A TELJES BESZÉLGETÉS ITT!