Siketlimpia: a második kiemeltet kiejtve Máthé Gábor a teniszelődöntőben

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2022.05.10. 08:31
null
Máthé Gábor és az általa legyőzött equadori Andrés Vázquez (Fotó: Facebook/Magyar Hallássérültek Sportszövetsége)
A teniszező Máthé Gábor a második kiemelt equadori Andrés Vázquezt 6:3, 6:4-re legyőzve az elődöntőbe jutott a Caxias do Sul-i siketlimpián, így továbbra is reménykedhet, hogy megismétli 2013-ban aratott sikerét.

 

A brazíliai, Caxias do Sul-i siketlimpián a férfi teniszezők május 3-án még 34 tagú mezőnye négytagúra szűkült hétfőn, és nagy örömünkre Máthé Gábor is versenyben van a végső győzelemért.

A 37 éves debreceni sportoló az első fordulóban erőnyerő volt, a másodikban a brazil Carlos Puchecut (6:0, 6:0), a harmadikban a francia Vincent Novellit (6:2, 6:2), a hétfői negyeddöntőben pedig az equadori Andrés Vázquezt (6:3, 6:4) verte meg. Mostani sikere értékét két körülmény is növeli: egyrészt a második kiemeltet búcsúztatta, másrészt a legutóbbi, 2017-es siketlimpián éppen Vázquez ütötte el a négy közé jutástól.

Érdekesség, hogy a 2013-ban Szófiában aranyérmes Máthé több mint egy éve a korábbi kiváló teniszező, Temesvári Andrea irányításával készül. Az 1984 februárjában az egyéni WTA-világranglistán a 7. helyen álló, 1986-ban Martina Navratilovával az oldalán párosban Roland Garrost nyerő Temesvári néhány héttel a siketlimpia kezdete előtt optimistán, a sikerben reménykedve nyilatkozott tanítványáról, akinek az eddigi három mérkőzésén mindössze négy gémet vesztő indiai Prithvi Sekhar lesz az ellenfele az elődöntőben. Legutóbbi meccsükön a Caxias do Sulban férfi- és vegyes párosban is induló, nyolc évvel fiatalabb indiai rivális győzött, ám szerdán Máthé visszavághat.


Asztaliteniszben a Fekete Zsuzsanna, Szécsi Krisztina páros indiai ellenfelet legyőzve jutott a legjobb nyolc közé, ahol kikapott egy ukrán kettőstől, így az 5. helyen végzett. A Bencsik Gergely, Budavári Attila duónak ukrán páros állta az útját még a 16 között.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik