Roland Garros: „Számos GS-tornán fog még diadalmaskodni”– Djokovics Cicipaszról

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 22:03
null
Djokovics a Roland Garros új bajnoka (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) férfi egyesének döntőjében Novak Djokovics kétszettes hátrányból felállva 6:7 (6–8), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4-re legyőzte az első GS-döntőjét játszó Sztefanosz Cicipaszt. A mérkőzés után a szerb tornagyőztes elmondta, visszatér még Párizsba – írta meg a L’Équipe.

 

„Igazi megtiszteltetés, hogy itt lehetek” – jelentette ki a bajnok, Novak Djokovics.

„Szeretnék egy pár szót szólni Sztefanoszhoz. Tudom, min mész most keresztül, hogy milyen nehéz most neked egy elbukott Grand Slam-döntő után. Ezekből a mérkőzésekből lehet a legtöbbet tanulni. Biztos vagyok benne, hogy ő és a csapata erősebben tér majd vissza a mai meccs után, és számos Grand Slam-tornán fog még diadalmaskodni” – jegyezte meg a szerb klasszis.

„A Grand Slam-tornák azok a versenyek, amelyek motiválnak és inspirálnak, hogy lemenjek a pályára edzeni. Már nem vagyok olyan fiatal, mint Sztefanosz, ezért minden nap új motivációkat kell keresnem. Azt kell, hogy mondjam, a legnagyobb motivációm a gyerekeim, a feleségem és a családom, valamint a csapatom, akiktől olyan sok támogatást és szeretetet kapok. Ahogy Sztefanosz mondta előbb, ez csapatmunka. Nagyon büszke és nagyon, nagyon boldog vagyok. Szeretném folytatni, és visszatérni még egyszer-kétszer a Roland Garrosra, hogy játszhassak az itteni közönség előtt”– jelentette ki Djokovics.

„Üdvözletemet küldöm a szurkolóimnak Szerbiába, és természetesen az itteni hangulat fantasztikus volt. Az elmúlt negyvennyolc óra elképesztő és hihetetlen volt. Görögországba is üdvözletemet küldöm, akiknek hatalmas bajnokuk van Cicipasz személyében.”

ÖSSZEFOGGLALÓ ITT!

ROLAND GARROS, PÁRIZS (34 367 215 euró, salak)

FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Novak Djokovics (szerb, 1.)–Sztefanosz Cicipasz (görög, 5.) 6:7 (6–8), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik