Roland Garros: „Mint megmászni a Mount Everestet” – Djokovics Nadal legyőzéséről

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.06.12. 10:29
null
Djokovics nyolc meccsből először nyert Nadal ellen Párizsban (Fotó: AFP)
Novak Djokovics szenzációs mérkőzésen vágott vissza a 2020-as Roland Garros döntőjében elszenvedett vereségéért Rafael Nadalnak. A szerb klasszis a Mount Everest megmászásához hasonlította a Nadal elleni mérkőzéseit, míg a spanyol amondó, kulcspillanatokban követett el szarvashibákat.

Négy órán és tizenegy percen át tartott Djokovics és Nadal elődöntője a Roland Garroson, a szerb játékos sikerével kapcsolatban pedig sokatmondó adat: a nyolc eddigi RG-meccsükből ez volt az első, amit meg tudott nyerni a szerb. Csattanós választ jelentett mindez a 2020-as finálé után, amelyen Nadal csaknem felmosta a pályát Djokoviccsal, aki 6:0, 6:2, 7:5-ös, összességében rendkívül sima vereséget szenvedett tavaly ősszel.

„Valahányszor pályára lépsz ellene, tudod, hogy valahogyan meg kell másznod a Mount Everestet, csak úgy nyerhetsz a srác ellen – mondta Djokovics, aki ezúttal sem kezdett jól, már 5:0-s hátrányban is volt az első szettben. – Annak ellenére, hogy nem sikerült jól a rajtom, nem voltam feszült, éreztem, hogy jól el tudom találni a labdákat. Csak annyi kellett, hogy felvegyem a meccs ritmusát, alkalmazkodjak Nadal labdáihoz, amelyeket teljesen másként tud megütni, mint a többi játékos itt salakon. Úgy tudja megpörgetni a labdákat tenyeressel a sarokból, ahogyan senki – egészen óriási. Ami a meccset illeti, egyértelmű, hogy a legjobb, amit valaha is játszottam itt Párizsban, és talán az egész karrieremet tekintve is benne van a legjobb háromban.”

A szerb a tiszteletköröket követően a döntővel is foglalkozott, melyen Sztefanosz Cicipasz lesz majd az ellenfele. „Tavaly egy epikus, ötszettes elődöntőt vívtunk, biztos vagyok abban, hogy ez a meccs is emlékezetes lesz. Ami a regenerálódást illeti, szerencsére a karrierem során sosem volt ezzel gondom, biztos vagyok benne, hogy rendben leszek a döntőre most is, feltöltöm az elemeimet, amennyire csak lehet.”

Nadal a vereséget követően arról beszélt, hogy a kulcspillanatokban nem volt elég koncentrált.

„A harmadik játszmát 6:5-nél, szettlabdánál lezárhattam volna. Bárhogy történhetett volna, erre ütök egy kettős hibát, majd elrontok egy könnyű labdát a hálónál” – bosszankodott a spanyol.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (34 367 215 euró, salak)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 3.) 3:6, 6:3, 7:6 (7–4), 6:2
Cicipasz (görög, 5.)–A. Zverev (német, 6.) 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik