Roland Garros: Marozsán Fábiánnal hirdeti a torna honlapja a selejtezőket

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.05.22. 09:56
null
Marozsánról (is) szól a Garros oldalán a vezető anyag
A múlt héten a friss világelső Carlos Alcarazt legyőző, a szintén friss rangsorban 115. helyen álló Marozsán Fábián a 246. helyen rangsorolt ausztrál Tu Li ellen kezdi meg a selejtezőket hétfőn dél körül a francia nemzetközi salakpályás tenisztornán, amelynek honlapja egyébként Marozsán mellett Piros Zsombort is kiemelte a selejtezőket beharangozó írásában, külön felhívva a figyelmet mindkettejükre.

A világranglistán 115. játékos – aki egy hete legyőzte a friss világelső Carlos Alcarazt Rómában – a 246. helyen álló ausztrál Tu Livel csap össze hétfőn. A 23 éves magyar az ATP-rangsorban elfoglalt jelenlegi helyezésével már főtáblás lesz Wimbledonban, de a Roland Garroson még a korábbi ranglistája miatt selejteznie kell.

A verseny honlapja egyébként éppen Marozsánnal illusztrálja a hétfő délelőtt kezdődő selejtezőkről szóló cikkét, kiemelve róla a múlt heti világraszóló bravúrja kapcsán, hogy „az ismeretlen Marozsán »csak próbált valami különlegeset« csinálni a világelső ellen felfelé ívelő pályafutása eddigi legnagyobb meccsén Rómában”.

A rolandgarros.com írása megemlíti még a világranglistán korábban 14. helyen álló orosz Aszlan Karacevet, a Rómában Marozsánhoz hasonlóan a selejtezőből induló s vele ellentétben a negyeddöntőig jutó német Yannick Hanfmannt, a korábbi junior Garros-bajnok svájci Dominic Strickert és Piros Zsombort is, akiről azt írják, hogy nem is olyan régen sorozatban 10 meccset nyert egy horvátországi, illetve az azt követő portugáliai tornán, s csak egy szettet vesztett.

Piros Zsombor (125.) egyébként csak kedden kezd, Dominik Koepferrel (102.) csap össze, akivel eddig egyszer találkozott, s akkor a német nyert.

A kvalifikáció női mezőnyében Jani Rékára (154.) szintén kedden a dél-koreai Szu Dzsong Dzsang (116.) vár.

A selejtezőből három győzelemmel lehet feljutni a főtáblára, melynek küzdelmei vasárnap kezdődnek meg.

Az elitmezőnyben Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna egyéniben és párosban, míg Babos Tímea párosban indul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik