Roland Garros: Kaszatkina és Swiatek a legjobb négy között

Vágólapra másolva!
2022.06.01. 15:24
null
Kaszatkina első GS-elődöntőjének örülhet (Fotó: AFP)
A 20. helyen kiemelt Darja Kaszatkina bejutott az elődöntőbe a párizsi francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyében, miután szerdán két szettben legyőzte honfitársát, Veronyika Kugyermetovát. A nap második negyeddöntőjében a világelső Iga Swiatek két játszmában, bő másfél óra alatt múlta felül az amerikai Jessica Pegulát.

 

A világranglistán 20. helyen álló Kaszatkina az első játszmában kétszer is elvette ellenfele adogatását, amire Kugyermetovának csak egy válasza volt, így 46 perc után második játszmalabdáját kihasználva Kaszatkina 6:4-re megnyerte a szettet.

A második játszma három brékkel kezdődött, megint Kaszatkina volt a jobb, 2:1-re vezetve ő jött ki jobban a szett eleji tűzijátékból, ám 4:3-as újabb három brék jött. Kugyermetova egyenlített, majd jöhetett a rövidítés, amelyben Kaszatkina hamar meglépett 5–0-ra, de csak az ötödik meccslabdáját tudta kihasználni.

A 25 éves Kaszatkina először szerepelhet Grand Slam-torna elődöntőjében, ahol a világelső Iga Swiatekkel találkozik a legjobb négy között csütörtökön, miután a lengyel a negyeddöntőben másfél óra alatt legyőzte az amerikai Jessica Pegulát.

A nap második negyeddöntője hektikusan kezdődött, sem a világranglistán 11. helyen álló Pegula, sem Swiatek nem tudta hozni saját első adogatójátékát, utána viszont 3:3-ig egyik sem hibázott. Ekkor azonban a világelső sebességet váltott, és már nem engedett több játékot amerikai ellenfelének, 45 perc alatt 6:3-ra hozta a szettet. A folytatásban ismét az amerikainak volt ugyan először bréklabdája – első és utolsó ilyenje volt a mérkőzésen –, mégis Swiatek brékelt először 2:1 után. A lengyel 5:2-es vezetésnél fogadóként vitte be a végső csapást, amikor negyedik bréklabdáját kihasználva elvette Pegula adogatójátékát, és 91 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

Swiatek ezzel 2020 után másodszor kerül a legjobb négy közé a Garroson, pályafutása során pedig harmadszor elődöntőzhet a négy Grand Slam-torna valamelyikén – ezzel egyébként ő a legtapasztaltabb az elődöntő mezőnyében, a többieknek egyaránt ez az első szereplésük GS-tornán a legjobb négy között.

A másik ágon az amerikai Cori Gauff és az olasz Martina Trevisan csap össze egymással a legjobb négy között.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (21 256 800 euró, salak)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Kaszatkina (orosz, 20.)–Kugyermetova (orosz, 29.) 6:4, 7:6 (7–5)
Swiatek (lengyel, 1.)–Pegula (amerikai, 11.) 6:3, 6:2
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Swiatek (lengyel, 1.)–Kaszatkina (orosz, 20.)
Trevisan (olasz)–Gauff (amerikai, 18.)

KÉSŐBB
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Rubljov (orosz, 7.)–Cilic (horvát, 20.)
Ruud (norvég, 8.)–Rune (dán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik