Roland Garros: Jani Réka szetthátrányból, több mint 3 órás meccsen győzött

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.18. 13:23
null
Jani Réka (Fotó: Dömötör Csaba)
A francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) selejtezőjének második fordulójában Jani Réka három játszmában legyőzte az ausztrál Jaimee Fourlist.

A 30 éves magyar versenyző az első szett ötödik játékában elvesztette az adogatását, majd 4:3-nál visszabrékelt. A rövidítésben Fourlis kétszer elvette Jani adogatását (6:7).

A második szettben Jani háromszor, a világranglistán 235. ellenfele csak kétszer brékelt, így a siófoki származású versenyző – a szettben 1:4-ről fordítva – egyenlített (7:5).

A döntő játszmában Fourlis 2:0-ra elhúzott, Jani innen fordított 5:2-re. Az ausztrál a nyolcadik gémben három meccslabdát hárított (5:3). Jani végül a hatodik meccslabdájával döntötte el a mérkőzés sorsát (6:3).

A találkozó 3 óra 7 percig tartott. Jani a selejtező utolsó fordulójában a világranglista-117., szerb Alekszandra Kruniccsal csap össze a főtábláért.

A selejtezőből három győzelemmel lehet feljutni a Roland Garros vasárnap rajtoló főtáblájára, ahol öt magyar indulhat alanyi jogon: Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma.

ROLAND GARROS
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
NŐI EGYES

Jani (magyar, 20.)–Fourlis (ausztrál) 6:7 (3–7), 7:5, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik