Roland Garros: Jani győzelemmel kezdett a selejtezőben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.05.23. 13:58
null
Jani Réka folytathatja a Garroson (Fotó: Getty Images)
Győzelemmel kezdett a világranglista 154. helyét elfoglaló Jani Réka a Roland Garros, a salakpályás Grand Slam-torna selejtezőjében, amikor egy óra 38 perc alatt, két játszmában legyőzte a rangsorban 116. helyen álló dél-koreai Dzsang Szu Dzsongot.


A világranglistán 154. játékosra a dél-koreai Dzsang Szu Dzsong (116.) várt, akivel még nem találkozott. A 31 éves magyar hullámzóan teljesített eddig a szezon során, a múlt héten viszont az elődöntőig jutott egy 25 ezer dolláros ausztriai viadalon.

A keddi mérkőzés nyitószettje öt bréket hozott, de a gyenge adogatójátékokból Jani jött ki jobban, és 45 perc elteltével szettelőnybe került. A folytatásban a siófoki teniszező 4:3-nál vette el riválisa adogatását, majd második meccslabdáját értékesítve győzött, a találkozó 1 óra 38 percig tartott.

Jani következő ellenfele az ausztrál Priscilla Hon (152.) vagy a francia Alice Robbe (190.) lesz.

A délután folyamán bemutatkozik a kvalifikáció harmadik magyarja, Piros Zsombor (125.) is, aki a német Dominik Koepferrel (102.) csap majd össze.

A selejtezőből három győzelemmel lehet feljutni a főtáblára, melynek küzdelmei vasárnap kezdődnek meg. Az elitmezőnyben Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna egyéniben és párosban is szerencsét próbál, míg Babos Tímea párosban indul.

Piros Zsombor a selejtező első fordulójában búcsúzott kedden a francia nyílt teniszbajnokságtól. A világranglistán 125. játékosra a német Dominik Koepfer várt, akitől tavaly simán kikapott egy vancouveri versenyen. Intő jelnek számított az is, hogy az ellenfél az elmúlt hét legnagyobb ugrását mutatta be az ATP-rangsor top 200-ában azzal, hogy – a torinói challenger-torna megnyerésével – 47 (!) helyet javítva feljött a 102. pozícióba.

A keddi mérkőzés első hat játékában négyszer is a fogadó örülhetett, a kulcsjáték azonban Koepfer 6:5-ös vezetésénél következett, amikor a német – Piros adogatásainál – második szettlabdáját kihasználva előnybe került.

A folytatásra összeszedte magát a magyar válogatott játékosa és fél óra alatt egyenlített, de ezzel el is lőtte a puskaporát, mert a német rivális egy még könnyebb részsikerrel lezárta a 111 perces mérkőzést.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (49 600 000 euró, salakpálya)
NŐK, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Jani Réka–Dzsang Szu Dzsong (dél-koreai) 6:4, 6:3

FÉRFIAK, SELEJTEZŐ
Piros Zsombor–Dominik Koepfer (német) 7:5, 2:6, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik