Roland Garros: hiába állt fel 0:2-ről Zverev, Cicipasz az első finalista

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.11. 18:38
null
Cicipasz az első döntős (Fotó: Getty Images)
Sztefanosz Cicipasz öt szettben legyőzte Alexander Zverevet a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) pénteki, első elődöntőjében, így élete első Grand Slam-döntőjére készülhet férfi egyesben.

Szoros első gém után Sztefanosz Cicipasz került előnybe, majd rögvest lebrékelte a következő játékban Alexander Zverevet. Az ötödik kiemelt görög nagyon magabiztos volt az adogatásai során, még bréklabdát sem engedett ellenfelének a szettben, így 6:3-mal elvitte az első játszmát. Noha a hatodik kiemelt német magasabb százalékban ütötte be az első szerváit, és háromszor annyi ászt ütött (3), mint Cicipasz, a görög az első szervái után 84 százalékban megnyerte a labdameneteket, és ez volt a döntő (6:3).

A második szettben jóval agresszívabban játszott Zverev, és feljavult a játéka, így a játszma elején elvette ellenfele adogatását. 3:0 után azonban Cicipasz visszakapaszkodott, és kiegyenlített (3:3), és sorozatban hat játékot nyerve a második szettet is hozta (6:3). Kiemelendő, hogy amíg Cicipasz a második szervái után 60 százalékban nyerte meg a labdameneteket, addig Zverev csupán 18 százalékban (11/2).


A harmadik játszma ott kezdődött, ahol az előző befejeződött, ám miután Cicipasz hozta az adogatójátékát, Zverev a semmiből ritmust váltott, és három gémet nyerve meglépett a görög elől (3:1). Mivel több brék már nem született, Zverev – akinek még egy keretes ütése is behullott a háló mögé – 6:4-re behúzta a harmadik szettet.


A negyedik játszma elején egyből brékelt Zverev, noha Cicipasz egy pontra volt attól, hogy megnyerje a játékot. A német adogatóként érinthetetlen volt ebben a szettben, ellentmondást nem tűrően játszott. 17-ből 15 pontot nyert meg az első szervái nyomán, és 6:4-re behúzta ezt a játszmát is, és kiegyenlített.

Az ötödik szett elején ezúttal nem volt brék, ám 2:1-es Cicipasz-vezetésnél a görög elvette Zverev adogatását, és 4:1 ellépett. Amikor 5:2-nél Zverev az életben maradásért adogatott, négy mérkőzéslabdát is hárított, de fogadóként már nem tudott brékelni, így Cicipasz 6:3-mal megnyerte az utolsó szettet, és megnyerte a mérkőzést is.

Cicipasz életében először játszhat Grand Slam-döntőt, ellenfele vagy Novak Djokovics, vagy Rafael Nadal lesz.


ROLAND GARROS, PÁRIZS (34 367 215 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–Berrettini (olasz, 9.) 6:3, 6:2, 6:7 (5–7), 7:5
Nadal (spanyol, 3.)–Schwartzman (argentin, 10.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:0
A. Zverev (német, 6.)–Davidovich (spanyol) 6:4, 6:1, 6:1
Cicipasz (görög, 5.)–Medvegyev (orosz, 2.) 6:3, 7:6 (7–3), 7:5

ELŐDÖNTŐ
Cicipasz–A. Zverev 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3
Később
Djokovics–Nadal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik