Roland Garros: Ez a pálya a legkülönlegesebb számomra – Nadal

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.06.01. 09:06
null
Nadal szerint Djokovics a történelem egyik legjobb játékosa (Fotó: AFP)
A 13-szoros párizsi bajnok Rafael Nadal a világelső Novak Djokovics legyőzése után kijelentette, a Philippe Chatrier-pálya teniszpályafutása legfontosabb helyszíne, ugyanakkor nem tudja, még hányszor lesz lehetősége ott játszani – írja az MTI.

A spanyolok 21-szeres Grand Slam-bajnoka – aki pénteken ünnepli 36. születésnapját – kedden éjszakába nyúló találkozón, négy játszmában múlta felül szerb riválisát, akitől tavaly ugyanilyen arányban kapott ki az elődöntőben.

„Semmi kétség, nincs még egy ilyen hely. Ez a pálya a legfontosabb és a legkülönlegesebb számomra, az itt kapott szeretet semmivel nem hasonlítható össze” – jelentette ki a mérkőzés után Nadal.

„Egyelőre annyit mondhatok, hogy két nap múlva találkozunk” – fogalmazott a jövőjével kapcsolatos kérdésre a spanyol világsztár, akinek a visszavonulásáról szóló pletykák egyre inkább felerősödtek az utóbbi napokban.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, Novak minden kétséget kizáróan a történelem egyik legjobb játékosa, ellene játszani mindig hatalmas kihívás. Ahhoz, hogy legyőzd, a legjobbadat kell nyújtanod az elsőtől az utolsó labdamenetig. A mai az egyik ilyen mágikus este volt” – tette hozzá a korábbi világelső.

Nadal 15. Garros-elődöntőjére készülhet, pénteken a német Alexander Zverevvel találkozik.

A 35 éves Djokovics a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, büszke arra, hogy nagy küzdelemre késztette Nadalt, aki jobban játszott, így megérdemelten jutott tovább.

„A legjobbamat nyújtottam, tudom, hogy teljesíthettem volna jobban, de az utolsó labdamenetig küzdöttem. Egy jobban játszó teniszezőtől kaptam ki, megvoltak az esélyeim, de nem használtam ki őket” – mondta a 20-szoros GS-győztes Djokovics, aki a negyedik játszmában adogatóként két szettlabdát is kihasználatlanul hagyott.

A két játékos 59. alkalommal találkozott, az örökmérleg 30:29 Djokovics javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik