Címvédés! Babosék két szettben megnyerték a Roland Garros-döntőt

Vágólapra másolva!
2020.10.11. 11:25
null
Címvédés! Babosék két szettben megnyerték a Roland Garros-döntőt (Fotó: AFP)
A második helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia páros másfél óra alatt 6:4, 7:5-re legyőzte a 14. helyen rangsorolt Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai duót a francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) döntőjében, így megvédte a címét.

 

ROLAND GARROS,PÁRIZS (35 025 914 euró, salak)
NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Guarachi, Krawczyk (chilei, amerikai, 14.) 6:4, 7:5

A 2018-as Roland Garros-győztes Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková cseh kettős elleni elődöntőt maratoni, két és fél órás csatában megnyerő Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros a döntőben egyértelmű esélyesnek lépett pályára a 14. helyen rangsorolt Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai duó ellen.

A címvédő, második helyen kiemelt magyar, francia kettős jól is kezdett, az ellenfél második adogatójátékát elvette, ám a chilei, amerikai páros azonnal visszabrékelt. A folytatásban mind a két oldalon sok kettős és ki nem kényszerített hiba jellemezte a játékot, de hetedik gémben Baboséknak sikerült újra brékelniük, majd a hatodik szettlabdát értékesítve a játszmát is megnyerték 6:4-re.

A címvédő páros a második szettben is nagyon messze volt a legjobbjától, ennek ellenére sikerült 3:1-re elhúzniuk. A brékelőnyt azonban a hatodik gémben elveszítették, innentől pedig igazi „brékcsata” kezdődött: egymás után további öt elveszített adogatójáték következett.

A magyar, francia kettős 6:5-ös vezetésénél megszakadt a sorozat, Mladenovic szervajátékának végén behúzták a meccset (6:4, 7:5), és így 2019 után 2020-ban is megnyerték a Roland Garrost, összességében pedig már a negyedik Grand Slam-győzelmüket (2018-ban és 2020-ban az Australian Openen nyertek) aratták közösen.

Mladenovic elérzékenyült az interjú során (Fotó: AFP)
Mladenovic elérzékenyült az interjú során (Fotó: AFP)

Babos Tímea az ünnepélyes díjátadón franciául mondott köszönetet:

„Gratulálok az ellenfélnek, és a szervezőknek is, hogy létrehozták ezt a versenyt, és biztonságban játszhattunk. Kikinek is köszönök mindent, sok kemény és szép pillanaton osztoztunk már” – jelentette ki, majd magyarul hozzátette, hálás a magyar szurkolóknak és családjának is.

Mladenovic először megdicsérte Babos francia beszédét, majd így folytatta:

„Néhány hete leléptettek minket a US Openen, így még különlegesebb élmény, hogy itt lehetek most veled. Fizikálisan és lelkileg is fáradt voltam ma, de felemeltél, és vittél tovább” – mondta.

A magyar-francia páros a trófea mellé összesen 319 652 eurót (113 millió forint) kapott sikeréért.

A kötelező fotók egyike a trófeával (Fotó: AFP)
A kötelező fotók egyike a trófeával (Fotó: AFP)

 

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik