Alcaraz először jutott a négy közé a Garroson (Fotó: AFP)

 

Tulajdonképpen nem történt meglepetés, hiszen az első kiemelt a papírformának megfelelően legyőzte az ötödiket.

Azonban az, ahogyan az első két játszmában játszott a világelső, már sokkal inkább szót érdemel: Alcaraz az első játszmában csak egyetlen első szervájából nem csinált pontot, s az első két szettben 85 százalékban hozta a pontokat az első adogatásaiból.

Alcaraz az első játszmában Cicipasz minden második adogatójátékát elvette, miközben a sajátjainál az egész szett során összesen négy pontot engedett a görögnek, így alig több mint fél óra alatt 6:2-vel behúzta a szettet.

A második felvonás mindössze három perccel tartott tovább, a spanyol mindhárom bréklabdáját érvényesítette, s továbbra is űrteniszt játszott, amin talán még az élete legjobb formájában játszó Cicipasz sem talált volna fogást, nemhogy a mostani, aki saját adogatásainak több mint feléből nem tudott pontot csinálni, így 35 perc alatt 6:1-re bukta ezt a játékrészt is.

Sokáig a harmadik játszma aztán hozott némi változást, ugyanis Cicipasz játéka valamelyest feljavult annak ellenére, hogy az első adogatójátékát elvesztette. Ráadásul 5:2-nél két meccslabdát hárított, majd 5:3-nál visszabrékelt az ismét 80 százalék fölötti hatékonysággal adogató Alcaraz ellen, s végül rövidítés döntött, amelyben a spanyol hamar előnybe került, s 6–3-nál újabb három meccslabdához jutott. Az első kettő hárítása után a harmadikat – összességében a hatodikat – ki is használta, így pályafutása során első alkalommal került be a Roland Garroson az elődöntőbe.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (49 600 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ
Alcaraz (spanyol, 1.)–Cicipasz (görög, 5.) 6:2, 6:1, 7:6 (7–5)
KORÁBBAN

Djokovics (szerb, 3.)–Hacsanov (orosz, 11.) 4:6, 7:6 (7–0), 6:2, 6:4