Davis-kupa: változott a magyar csapat összeállítása

Vágólapra másolva!
2023.01.19. 18:05
null
Fajta Péter helyett Madarász Gergely (képünkön) készülhet a Davis-kupára (Fotó: MTSZ)
A magyar teniszválogatott szövetségi kapitánya, Nagy Zoltán változtatott a franciák elleni Davis-kupa-párharcra készülő keretén.

A magyar szövetség közösségi oldalának csütörtöki híre szerint a szakvezető úgy döntött, a világranglistán 606. Fajta Péter helyett az egyéniben ötszörös ITF-tornagyőztes, 28 esztendős, balkezes Madarász Gergelynek ajánlja fel azt a lehetőséget, hogy a magyar Davis-kupa-csapat ötödik számú játékosa legyen.

A szövetség híre kiemelte, Madarász volt az, „aki a magyar válogatott felemelkedésének kezdetekor, 2014-ben Szegeden a III-as csoportbeli eseményen háromból három egyéni mérkőzést megnyert.” A beszámoló szerint a világranglistán 527. helyen álló teniszező nagy segítség lehet a csapatnak a találkozót megelőző edzések során, ugyanis a franciák között is van balkezes játékos: Adrian Mannarino.

A februári, tatabányai mérkőzésen Madarász mellett az ausztrál nyílt teniszbajnokságon harmadik fordulós Fucsovics Márton (az egyéni világranglistán a 78.), Marozsán Fábián (174.), Piros Zsombor (185.) és Valkusz Máté (278.) szerepelhet majd.

A vendégeknél az egyéni világranglista 44. helyén álló Adrian Mannarino, a 48. Benjamin Bonzi, az 59. Arthur Rinderknech, valamint a párosok rangsorában 47. Nicolas Mahut lép majd pályára.

A párharcra a tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban kerül sor február 3-4-én, a győztes a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben.

A franciákkal legutóbb 1994-ben mérkőzött meg a magyar válogatott, amely akkor 4:1-re kikapott. Összességében a két csapat öt összecsapása közül csak egyszer, 1948-ban született magyar győzelem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik