Davis-kupa: Nagy Zoltán szerint a továbbjutás a cél Ukrajna ellen

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2022.09.08. 10:14
null
Fucsovics Márton (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a magyar válogatott kapitánya, Nagy Zoltán előzetesen kijelölt keretében ugyanannak az öt embernek szavazott bizalmat (Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Marozsán Fábián, Valkusz Máté, Fajta Péter) a jövő hét csütörtökön és pénteken Vilniusban rendezendő Ukrajna elleni Davis-kupa-párharcra, mint akik márciusban Ausztráliába utaztak. A szakembert a GS Tenisz Clubban zajló 15 000-es ITF-future-tornán értük utol, ahol Fajta és Valkusz szereplését kíséri megkülönböztetett figyelemmel.

 

– Mi ugyanabban a felállásban készülünk az ukránok ellen, mint amely legutóbb Ausztráliába utazott, ugyanakkor az ukrán keret nem tűnik valami acélosnak, még a legnevesebb aktív játékos, Ilja Marcsenko sincs nevezve. Gyaníthatóan biztos továbbjutást remél...
– Természetesen ebben bízom. Azt azért hozzátenném, hogy a kapitánynak lehetősége van megváltoztatni a csapat összeállítását, az még csak az első nevezés volt, amelyet keddig teljesíteni kellett. Meglátjuk majd, hogy Ukrajna milyen kerettel lép pályára, de ettől függetlenül a továbbjutás a cél.

– Elképzelhető, hogy Fucsovics Márton nem utazik Litvániába, mert ezt a feladatot nélküle is képes megoldani a válogatott?
– Remélem, hogy a legerősebb csapatra számíthatok, ebben benne foglaltatik, hogy Marci is ott legyen az ukránok elleni összecsapáson, ez a terv.

– Fucsovics formáját milyennek ítéli meg? Ebből a szempontból talán biztató, amit a US Openen mutatott.
– Így van, ugye volt egy kihagyása, vissza kellett zökkennie a kerékvágásba. A US Open előtti amerikai verseny után sok edzésen és edzőmeccsen vett részt, fizikai felkészítést kapott, és ez a hét hasznos volt. A korábbinál minden tekintetben jobb formában és állapotban van, amit meg is mutatott a New York-i mérkőzésein. Bízom benne, hogy a formája a jövőben is felfelé ível majd!

– Marozsán Fábián és Piros Zsombor is jól szerepelt mostanában, ilyenkor kellemes gondban van a kapitány, hogy mikor kit játszasson?
– Igen, látva a játékosok szereplését hétről hétre, azt mondhatom, hogy jó formában vannak. Fábi és Zsombi is inkább salakpályán érték el a jó eredményeiket az utóbbi időben, de a játékstílusuk megvan hozzá, hogy kemény borításon is jól szerepeljenek, illetve a megszerzett önbizalom biztos, hogy hozzátesz majd még a játékuk minőségéhez, színvonalához.

– Hogy néz ki pontosan a menetrend?
– Vasárnap utazunk és jövő héten csütörtökön, pénteken lesznek a mérkőzések. Azért szerettem volna időben odaérni, hogy hozzászokjunk a fedett kemény pályához, aminek a sebességét pontosan nem ismerjük. Ott is el tudjuk majd így végezni a kellő munkát, és helyt tudunk állni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik