Davis-kupa: kijelölték a világelső Alcaraz helyettesét

Vágólapra másolva!
2022.11.07. 16:03
null
Pedro Martínez helyettesíti a sérült világelső Carlos Alcarazt a Davis-kupában (Fotó: AFP)
Pedro Martínez helyettesíti a sérült világelső Carlos Alcarazt a házigazda spanyol tenisz Davis-kupa-válogatottban a sorozat málagai zárásán.

Sergi Bruguera szövetségi kapitány hétfőn jelentette be, hogy a világranglistán 61. helyen lévő játékossal pótolja a párizsi torna negyeddöntőjét sérülés miatt feladó Alcarazt. Utóbbi hasfalizom-sérülés miatt hat hetet kénytelen kihagyni, így nem léphet pályára a szezont lezáró világbajnokságon sem.

Pablo Carreno (13.) és Roberto Bautista (21.), valamint a párosok rangsorában 16. Marcel Granollers már korábban bekerült Bruguera csapatába, amelynek ötödik tagjaként Albert Ramost (39.) válogatta be a szakvezető.

A november 22. és 27. közötti viadalon Spanyolország a negyeddöntőben Horvátországgal találkozik, ezen kívül Ausztrália–Hollandia, Olaszország–Egyesült Államok és Németország–Kanada párharcokra kerül sor. A győztesek az elődöntőben folytatják szereplésüket.

A világranglistán második Rafael Nadal már korábban megállapodott a kapitánnyal abban, hogy ezúttal nem szerepel a hatszoros Dk-győztes csapatban, amely legutóbb 2019-ben diadalmaskodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik