Davis-kupa: kialakult a döntő 16-os mezőnye

Vágólapra másolva!
2023.02.06. 10:34
null
Horvátország 3–1-re legyőzte Ausztriát (Fotó: Getty Images)
A hétvégi selejtezők után kialakult a döntő 16-os mezőnye a tenisz Davis-kupában.

 

A magyar válogatott Tatabányán csapott össze a franciákkal, és hiába vezetett 2–1-re, a vendégek nagy csatában kiharcolták a csoportkörbe jutást.

Máshol alaposan borult a papírforma, Dél-Korea csapata például Szöulban 0–2-ről fordítva verte meg az esélyesebb belgákat, a finnek pedig először jutottak a fináléba azzal, hogy Espooban 3–1-re legyőzték Argentínát – derül ki a sorozat honlapjáról.

A hollandok 4–0-ra kiütötték a szlovákokat, Chile, Horvátország és Csehország pedig egyformán 3–1-es sikert aratott Kazahsztán, Ausztria, illetve Portugália felett. A selejtezőből még Nagy-Britannia, a világelső Novak Djokovics nélkül felálló Szerbia, Svájc, Svédország és az Egyesült Államok csapata jutott tovább.

A 12 válogatott csatlakozik a címvédő Kanadához és tavaly döntős Ausztráliához, valamint a szabadkártyás olaszokhoz és spanyolokhoz.

Az idei finálé csoportkörét szeptember 12. és 17. között rendezik négy különböző helyszínen, a nyolc legjobb csapat jut be a november 21–26-án sorra kerülő málagai nyolcas döntőbe.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik