Davis-kupa: Fantasztikus telt ház előtt játszani, óriási érzés volt – Marozsán

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.02.04. 20:13
A tenisz Davis-kupa-világdöntő Tatabányán rendezett selejtezője Magyarország és Franciaország között 1–1-es állásról folytatódott szombaton. Egy bravúros párosgyőzelem után Fucsovics Márton egy szorosabb és egy fájdalmasan sima játszmában kikapott Adrian Mannarinótól, így az ekkor 2–2-re álló párharcot a Marozsán Fábián–Ugo Humbert mérkőzés döntötte el. A Piros Zsombor sérülése miatt beugró, ekkorra egy párosmeccsen már túl lévő Marozsán két szettben, 6:3, 6:3-ra vereséget szenvedett 24 éves ellenfelétől, így a franciák szerepelhetnek ősszel a 16-os fináléban. Nézze meg videón, hogyan értékelt Marozsán és Nagy Zoltán szövetségi kapitány az utolsó találkozó után.

Marozsán Fábián úgy érezte: mindent megtett a győzelemért.

„Sajnos még nem tartok azon a szinten, hogy itt egy ilyen játékos ellen egy ilyen meccset meg tudjak nyerni egy ilyen fontos szituációban. Még nem ezen a szinten teniszezem, hanem eggyel alacsonyabban, még nem így kapom a labdákat, a szervákat, az ellenfeleknek sem mindig ilyen a mozgása. De látom, hogy hová kell eljutni, milyen munkát kell ehhez elvégezni, és hová kell fejlődnöm, hogy erre a szinte el tudjak jutni.”

Videónkban Marozsán beszél arról is, milyen élmény volt több mint 5 ezer magyar szurkoló előtt teniszezni.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány nem bánja, hogy Marozsán vívta a mindent eldöntő meccset.

„Most is úgy gondolom, hogy beraktam volna, mert azt gondolom, letette az asztalra a teniszét, amit tud. Bíztunk abban, hogy a Davis-kupa az, ahol meglepetések lehetnek. Hittem abban, és a következő alkalommal is hinni fogok abban, hogy ezek a játékosok képesek meglepetéseket okozni.”

Videónkban arról is beszél, milyen tanácsokkal látta el Fucsovics Mártont az első vesztes játszmája után.

FUCSOVICS: AZ ÁLLAPOTOMHOZ KÉPEST KIÁLLTAM A PÁLYÁRA, ÉS MINDENT MEGTETTEM

VALKUSZ: EGY CSODA VOLT, AMIT MA MŰVELTÜNK A PÁLYÁN!

TENISZ
Davis-kupa-selejtező, Tatabánya
Magyarország–Franciaország 2–3

Ugo Humbert–Marozsán Fábián 6:3, 6:3

Vasárnap korábban
Fucsovics Márton–Adrian Mannarino 6:7 (6–8), 2:6
Marozsán, Valkusz–Rinderknech, Mahut 6:2, 7:6 (7–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik