Davis-kupa: Ausztráliába utazik a jövő évi selejtezőre a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2021.12.05. 16:28
null
Az idei szereplést kiharcoló ausztrál válogatott (Fotó: AFP)
Madridban a Davis-kupa idei kiírásának döntője előtt elkészítették a Davis-kupa jövő évi sorsolását: a magyar válogatott márciusban a selejtezők során Ausztráliába utazik, hogy a mától számítva egy év múlva esedékes tornára kiharcolja a részvételt. Ez alól mentesül a vb-részvételt már kiharcoló két idei finalista: Horvátország és az orosz válogatott, valamint a két szabadkártyás: Nagy-Britannia és Szerbia.

 

A 2022. március 4-6. között sorra kerülő selejtezők során a magyar válogatott Ausztráliába utazik, hogy a Leyton Hewitt kapitány által irányított csapat ellen megpróbálja kiharcolni a jövő év végén esedékes Davis-kupa fináléjában való részvételi jogot.

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen összeállításban és milyen borításon fogadja az ausztrál Davis-kupa-csapat a magyart, csupán annyi a bizonyos, hogy idén tavasszal a brazilok ellen Adelaide-ben kemény pályán nyertek 3–0-ra.

 

A magyar válogatott eddig mindössze egyszer, még 1995-ben találkozott a Davis-kupában, akkor sikerült is legyőzni őket, s feljutni a világcsoportba.

Az ausztrál válogatott idén a Davis-kupa döntőjében a mieinkkel és a végül a mai fináléban is érintett horvátokkal egy csoportban szerepelt: Marin Cilicéktől 3–0-ra kikapott, míg a mieinket 2–1-re legyőzte úgy, hogy Piros Zsombor az első meccsen felülmúlta Alex de Minaurt, ám a továbbjutáshoz ez is kevés volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik