Nagy Zoltán (balra) és Marozsán Fábián a franciák ellen (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Nagy Zoltán kapitány együttese – amely 22. a nemzetközi szövetség világranglistáján – hatodik kiemeltként várta a csütörtöki sorsolást, és a nem kiemelt 12 ország közül a 35. helyen álló törököket kapta ellenfélként. A két gárda első találkozójára, a három győztes mérkőzésig tartó párharcra Magyarországon kerül sor szeptember 12. és 17. között.

„A papírforma és a játékosállományuk alapján verhető csapatról van szó” – mondta az MTI-nek Nagy Zoltán.

„Kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is, az pedig külön öröm, hogy ismét itthon játszunk. A közeljövőben beszélünk majd a helyszínről és a borításról, ezzel együtt jó esélyünk van arra, hogy jövőre megint selejtezőt vívjunk a döntőbe jutásért” – tette hozzá.    

A magyarok a múlt héten 2–1-es vezetésről 3–2-re kikaptak a francia válogatottól a Davis-kupa tatabányai selejtezőjében, így osztályozót kell vívniuk. A győztes franciák ugyanakkor a finálé 16 csapatos csoportkörében folytatják szereplésüket, ugyancsak szeptemberben.

Tavaly hasonlóképpen alakult Fucsovics Mártonék idénye a Davis-kupában, ugyanis 3–2-re kikaptak az ausztráloktól a sydneyi selejtezőben, majd az őszi osztályozón 3–1-re megverték Ukrajnát a háború miatt semleges helyszínen, Vilniusban.