Davis-kupa: a horvátok egy csoportba kerültek az olaszokkal

Vágólapra másolva!
2022.04.26. 14:38
null
Illusztráció: AFP
Az első helyen kiemelt horvát férfi teniszválogatott az olaszokkal, az argentinokkal és a svédekkel került egy csoportba a Davis-kupa keddi sorsolásán – írja az MTI.


A 16 csapatot felvonultató csoportkört szeptember 14. és 18. között rendezik négy európai városban – Bolognában, Glasgow-ban, Hamburgban és Valenciában –, a négy négyesből az első kettő, azaz összesen nyolc együttes jut tovább, ezek játszhatnak majd a trófeáért november 21. és 27. között Málagában.

A horvátok csoportjának, az A jelűnek az összecsapásait Bolognában rendezik, a B-csoportnak – a spanyolokkal, a kanadaiakkal, a szerbekkel és a dél-koreaiakkal – Valencia ad otthont. Hamburgban a franciák, a házigazda németek, a belgák és a selejtezőben a magyar válogatotton túljutott ausztrálok, Glasgow-ban pedig az amerikaiak, a britek, a kazahok és a hollandok lépnek pályára.

A címvédő oroszokat – akik a horvátokat verték a tavalyi döntőben – kizárták hazájuk Ukrajna elleni háborúja miatt.

Az 1900-ban létrehozott Davis-kupa számos változáson esett már át, legutóbb 2019-ben, amikor az oda-visszavágós párharcokat felváltotta az egy helyszínen rendezett döntő torna.

A mieink szeptemberben Ukrajnával csapnak össze. A szeptember 16–18-án sorra kerülő párharc győztese jövőre a selejtezőben vesz részt, míg a vesztesek a világcsoport rájátszásába kerülnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik